© Dirk Kerstens

District wil riksja’s inzetten voor vervoer minder mobiele mensen, minister De Sutter test er eentje uit

Borgerhout -

Minister van Telecommunicatie Petra De Sutter (Groen) bracht dinsdag een werkbezoek aan Borgerhout. De minister liet zich daarbij vervoeren per riksja. De reden? Het district Borgerhout wil vanaf volgend jaar riksja’s inzetten voor het vervoer van minder mobiele mensen.

Elien Van Wynsberghe

Vandaag opende in BorgerHub op de Turnhoutsebaan Girleek, een ICT-project waar vrouwen tot drie keer per week naartoe kunnen komen om praktijkgerichte webinars en masterclasses te volgen of waar ze begeleiding op maat kunnen krijgen. Zo wil Girleek onder meer jonge ondernemers op weg helpen. Minister De Sutter woonde de officiële opening van het project bij.

Daarnaast bracht de minister ook een bezoek aan de Gezondheidskiosk op het Terloplein. In die kiosk kunnen mensen terecht met vragen rond gezondheid en voor advies van specialisten.

Tijdens haar bezoek liet de minister zich rondrijden in een riksja van AXIvzw. Die vzw heeft als hoofddoel het rondrijden van minder mobiele mensen in de stad per riksja. “Ik draag dit project een zeer warm hart toe”, aldus minister De Sutter. “Bovendien is het ecologisch en is het een aangename manier om zich in een stad te bewegen.”

AXIvzw startte haar riksjaproject een jaar geleden in Antwerpen en treft momenteel voorbereidingen om het riksjarijden verder uit te rollen richting Berendrecht, Brasschaat, Kapellen en Schoten.

Ook het district Borgerhout wil graag samenwerken met de vzw. “Vanaf 2023 gaan we samenwerken met AXIvzw”, aldus districtsburgemeester Marij Preneel (Groen). “We willen hen inzetten om minder mobiele mensen in het district te helpen bij hun verplaatsing. Dat kunnen ouderen zijn, maar evengoed ouders met jonge kinderen. Binnenkort zitten we samen om dat concreet te maken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners