©  www.rsca.be

Anderlecht maakt van Jesper Fredberg meteen nieuwe CEO sports: “Ik ben me ten volle bewust van de uitdagingen”

Jesper Fredberg (41) wordt de nieuwe sportieve eindverantwoordelijke bij Anderlecht als CEO Sports. Kenneth Bornauw blijft als CEO Non-Sports, samen met de Deen neemt het duo de taken over van huidig CEO Peter Verbeke, die om gezondheidsredenen out is. Of en in welke functie Verbeke terugkeert bij paars-wit, moet nog blijken.

jug, pjc

Volgens Deense media tekent Fredberg een contract van 2 jaar tot 2024 en gaat hij officieel aan de slag vanaf 1 januari 2023. Hij is nu echter al in België om zaken te bespreken en wordt normaliter ook betrokken bij een aantal evaluaties bij RSCA. Zo moet de knoop worden doorgehakt in het trainersdossier. In Denemarken maakte Fredberg recent een stabiele eersteklasser van Viborg.

“Voetbalvisie sluit naadloos aan bij het DNA van onze club”

“Het is een enorme eer om deze rol op te nemen bij de recordkampioen van België”, reageert Fredberg op de website van de Anderlecht. “Ik ben me ten volle bewust van de uitdagingen, maar met zijn rijk verleden, zijn duidelijke voetbalfilosofie en zijn wereldberoemde jeugdacademie is het voor mij kristalhelder waar deze club voor moet staan. Ik wil een sportieve strategie uittekenen die gebaseerd is op de waarden en het DNA van deze club en die verder bouwt op het werk dat de afgelopen jaren verricht is.”

“Met de aanstelling van Jesper zetten we een belangrijke stap in de uitbouw van de sportieve leiding van deze club”, aldus voorzitter Wouter Vandenhaute. “Met Jesper hebben we iemand met een moderne voetbalvisie die naadloos aansluit bij het DNA van onze club en bij de richting die we de komende jaren willen inslaan.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER RSC Anderlecht

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL