Aangeboden door GVA Shop

© Shutterstock

Van deze heerlijke herfstklassiekers krijg je het lekker warm

Denk jij bij het najaar ook aan lekkere stoofpotjes, uren in de keuken experimenteren of alvast smaakvolle recepten uitproberen voor de feestdagen? Als de temperaturen dalen, krijgen we vanzelf zin in hartverwarmend eten.

De tijd nemen om een heerlijke gezonde maaltijd te koken heeft in de herfst twee voordelen. Het wordt vanzelf lekker warm in de keuken zonder dat de verwarming aan moet, en met de juiste ingrediënten gaat ook je interne kachel aan de gang! Jezelf warm eten gaat het best met volkoren producten, complexe koolhydraten en voedingsmiddelen die je bloedcirculatie stimuleren.

 

Lekker stoven, braden en sudderen 

Alles wat je doet zweten of waarvoor je lichaam hard moet werken om te verteren, zorgt voor een warm gevoel. Pompoen, boerenkool, prei, pastinaak, zoete aardappelen en venkel lenen zich uitstekend voor heerlijke ovenschotels, stevige soep en puree. Combineer deze gezonde herfsthelden met specerijen en smaakmakers als rozemarijn, rode peper, nootmuskaat, komijn, kurkuma en kaneel voor een dubbel verwarmend effect. Ook noten, eieren en linzen hebben een positieve invloed op je lichaamstemperatuur. Maar de absolute winnaar is gember. Deze pittige wortelknol geeft een boost aan je lichaam en smaakt heerlijk in thee, peperkoek en de Aziatische keuken. En van al dat koken krijg je het natuurlijk vanzelf al warm!

 

LEES OOK.  Zo tover je je woonkamer om met magische kerstdecoratie. 

 

Verwen jezelf met kwaliteit voor de beste prijs 

Met stijlvol en duurzaam keukengerei wordt koken deze winter nog leuker. Rust je keuken uit met potten, pannen, messen en ovenschalen waar je jarenlang plezier van hebt. Van grillpan tot kookpot, in allerlei formaten en geschikt voor elk soort vuur: met de BergHOFF collectie op GVA Shop komt elk gerecht perfect op tafel.

Meer over GVA - webshop

GVA Mobiliteit