De vuurwerkverkoop is dit jaar al vroeg op gang gekomen. © BERT DE DEKEN

Meer controles op overlast door vuurwerkverkoop in enclavegemeente

Baarle -

De verkoop van vuurwerk in Baarle kwam dit jaar eerder op gang dan de voorbije jaren. De beide gemeenten proberen de daarmee gepaard gaande overlast zo veel mogelijk te beperken. Er wordt opgeroepen om geen vuurwerk af te steken.

In de Klokkenstraat en Kapelstraat geldt sinds oktober al eenrichtingsverkeer en is ook een parkeerverbod ingevoerd. Toch blijft de verkeersdruk in de twee straten en de omliggende wijken nog groot. “We zijn regelmatig in overleg met de politie om de situatie te bespreken en bij te sturen waar nodig”, klinkt het bij de gemeente Baarle-Hertog. “Meer dan andere jaren controleert de politie op verkeerd parkeren en het tegen de richting inrijden van een straat met eenrichtingsverkeer. Ook op het afsteken van vuurwerk wordt een oogje in het zeil gehouden.”

Het afsteken van vuurwerk is verboden in Baarle. Ondanks dat verbod worden bewoners en dieren regelmatig opgeschrikt door knallen die afkomstig zijn van vuurwerk. Daarom roepen de gemeentebesturen op om geen vuurwerk af te steken. Bewoners die merken dat iemand het toch wil doen, kunnen die persoon aanspreken of de politie bellen. (ram)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners