Deycke omvat meer dan zeventig wooneenheden rond een groen binnenplein. © RR

Start verkoop 72 nieuwe wooneenheden met uitzicht op appelgaard van Roes

Oud-Turnhout -

Ontwikkelaar Vanhout Projects bouwt 31 woningen en 41 appartementen op een binnenplein aan de Steenweg op Sevendonk. De bewoners van Deycke kijken uit op weilanden en de fruitgaarden van Appelen Roes.

Wouter Adriaensen

Woonproject Ter Dijke van ontwikkelaar Jeni Real Estate in het centrum van Oud-Turnhout is nog maar net uitverkocht of daar komt het volgende al aan. “Deycke is de naam van het gebied waar we gaan bouwen zoals die op oude kaarten vermeld staat”, zegt Steven Adams, directeur bij ontwikkelaar Vanhout Projects. “We hebben de gronden achter Steenweg op Sevendonk 67 en 69 verworven door met verschillende eigenaars het gesprek aan te gaan.”

Op het binnenplein tussen de Steenweg op Sevendonk en de Neerstraat komen in een eerste fase zes woningen met een tuin en vier gebouwen met in totaal 41 appartementen. In een tweede fase komen daar nog eens veertien eengezinswoningen met een carport en elf met een ondergrondse parking bij. Een van de woningen op de Steenweg op Sevendonk wordt afgebroken om toegang te krijgen tot het project.

Onevenaarbare ligging

De woningen worden verkocht door zowel De Boer & Partners als Domestic Makelaars, beiden met kantoor in Turnhout. “De ligging van Deycke is onevenaarbaar”, vindt Peter Sledsens van Domestic Makelaars. “Vanuit de appartementen heb je uitzicht op uitgestrekte boomgaarden (van de buren van Appelen Roes, red.) en weilanden. Tegelijk liggen het centrum, supermarkten, scholen en openbaar vervoer op wandel -en fietsafstand.”

De woningen en appartementen komen rond een autoluw groenplein. “Woningen met een kleinere oppervlakte hebben een lagere energiefactuur”, legt Steven Adams uit. “Daar staat tegenover dat de auto’s ondergronds parkeren zodat de bewoners genieten van meer groen. We integreren bovendien een gemeenschapsruimte en een overdekte speelruimte.”

De makelaars stellen Deycke voor op dinsdag 22 november van 17 tot 22u in zaal De Koning van De Djoelen. Nog voor de start van de verkoop kwam er al een vijftigtal info-aanvragen binnen.

Het nieuwbouwproject grenst aan de fruitgaarden van Appelen Roes. © RR

www.vanhoutprojects.be/projecten/deycke

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners