©  BELGA

Stevige schorsing voor topschutter Vincent Janssen herleid naar één speeldag

Vincent Janssen speelde in het bekerduel tussen Beveren en Antwerp met een vroege rode kaart de rol van antiheld. De schorsing voor de Nederlander, die met Oranje in actie komt op het WK in Qatar, wordt na hoger beroep herleid tot één speeldag effectief en twee voorwaardelijk.

dero, yala, tsfn

Na nog geen tien minuten voetballen ging Janssen in de clinch met Beveren-verdediger Aleksandar Vukotic. Wesli De Cremer gaf de spits van Antwerp een rode kaart voor een slaande beweging. In het scheidsrechtersverslag stond ook dat Janssen na de gewonnen bekermatch nog riep naar de wedstrijdleiders: “Nou, goed geprobeerd. Het is jullie toch niet gelukt!”

Het Bondsparket kwam aanvankelijk met een schorsingsvoorstel voor vijf speeldagen, waarvan drie effectief, en een boete van 4.000 euro. Antwerp ging daartegen in beroep, maar het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal bevestigde de straf. Antwerp ging in hoger beroep en de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal herleidde de straf naar slechts één speeldag effectief. De geldboete verandert naar 2.000 euro.

Bij deze schorsing mist de WK-ganger enkel de bekermatch tegen Standard (20 december).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

©  BELGA

Vastgoed

Jobs in de regio