© Guy Delforge

Overweg aan station gaat drie weken dicht

Bornem -

Van vrijdag 18 november tot zaterdag 10 december wordt gewerkt aan de overweg aan het station in Bornem. Het treinverkeer rijdt dan wel normaal, maar het andere verkeer kan in die periode de overweg niet dwarsen.

“We vernieuwen de overweg aan de Stationsstraat/Nieuwe Kouterstraat in Bornem”, zegt Infrabel. “Deze werkzaamheden zijn nodig om de veiligheid en continuïteit van het treinverkeer te blijven garanderen.” De ingreep veroorzaakt wel wat overlast. “Er kan geluidshinder zijn door het gebruik van machines. De overweg is tijdens de werken afgesloten voor alle verkeer van vrijdag 18 november 22 u tot zaterdagochtend 10 december 9 u. Ook fietsers en voetgangers zullen de overweg niet kunnen dwarsen. De werken zullen vooral ’s nachts gebeuren, begin december wordt zowel overdag als ’s nachts gewerkt.”

Het gemeentebestuur van Bornem werkt een omleiding uit voor fietsers en gemotoriseerd verkeer. Voetgangers kunnen de tunnel onder de spoorweg gebruiken. Infrabel wijst er wel op dat de timing van de werken nog kan wijzigen: “Het is jammer genoeg altijd mogelijk dat we de werkplanning moeten herzien, bijvoorbeeld als gevolg van slecht weer. Daarom is de timing die we meegeven indicatief en is het altijd mogelijk dat die nog wijzigt.” gdb

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio