Chep Benelux op de Pedro Colomalaan in Bornem. Hier sloegen vorige week brandstichters toe in de productiehal. ©  Google Street View

Parket gaat uit van kwaad opzet bij brand die elektrische installatie van Chep Benelux vernielde

Bornem -

De brand die vorige week woedde bij Chep Benelux in Bornem is aangestoken. Dat heeft het Antwerpse parket bevestigd. Door de brand was er heel wat schade aan de elektrische installatie in de productiehal. Wie er achter de brandstichting zit, is voorlopig nog onduidelijk.

Theo Derkinderen

De brand brak vorige week woensdagavond uit bij Chep op de Pedro Colomalaan Bornem. In de productiehal van de internationale palletsproducent hing enorm veel rook toen de brandweer arriveerde. Brandweermannen drongen het gebouw binnen en stelden vast dat de twee elektriciteitskasten in de productiehal al helemaal uitgebrand waren. Smeulende restanten konden met brandblustoestellen worden gedoofd. Aangezien er enorm veel rook binnen hing, moest alles nog lange tijd worden geventileerd.

Wellicht heeft de brand een hele poos gewoed vooraleer hij werd opgemerkt. De meeste vlammen doofden uiteindelijk uit zichzelf en de voorraad hout of houten pallets op de site hebben geen vuur gevat.

Niemand opgepakt

Heel snel rees het vermoeden dat er kwaad opzet in het spel was. Een vermoeden dat bevestigd werd na het onderzoek van het labo. “Het onderzoek is nu volop lopende, maar voorlopig zijn er nog geen daders gevat”, zegt Kristof Aerts van het Antwerpse parket.

Voorlopig is het gissen naar het motief van de daders. Vast staat dat ze het bedrijf alleszins een zware klap wilden toedienen. Door het vernielen van de elektriciteitskasten viel immers ook de productie bij Chep stil.

De politie is met een grondig onderzoek gestart. Zo worden de beelden van alle bewakingscamera’s in de buurt nu grondig bestudeerd. Chep is gespecialiseerd in pallets en heeft activiteiten in zestig landen. (tdk)

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio