Tim gaat verder met zijn maatschappelijk thema adoptie. © David Degelin

Eerste ereheer Mister Gay Belgium komt uit Lint: “Blijven inzetten voor kinderwens bij koppels van hetzelfde geslacht”

Lint -

Lintenaar Tim Küsters mocht naast Mister Gay Belgium Maarten Truijen op het podium plaatsnemen als eerste ereheer van de verkiezing. Dit mooi resultaat zet hem aan om zich verder in te zetten voor het thema waarmee hij zich in de wedstrijd gooide.

Filip Spoelders

“Als je aan een wedstrijd deelneemt, hoop je natuurlijk om te winnen. Maar ik ben zeer tevreden met mijn titel van eerste ereheer. Mijn doel was dan ook de top drie te halen”, reageert Tim. De deelnemers aan de verkiezing moesten zich inzetten voor een bepaald thema. De Lintenaar koos voor de lgbtqia+ gemeenschap met een kinderwens. Een adoptie voor koppels van hetzelfde geslacht verloopt nog te moeilijk, gaf hij aan. “Ik ga nu even op adem komen want zo’n wedstrijd en zeker een finale zorgt voor een drukke planning. Het is tijd om weer meer te genieten van het gezin, de familie en de vrienden, maar daarna ga ik me zeker verder inzetten voor mijn thema. Ik heb de smaak te pakken, maar het is duidelijk dat er nog veel werk is.”

Met een titel als ereheer kan Tim mogelijk nieuwe deuren doen opengaan. “Uiteraard krijgt de winnaar alle focus van de organisatie van Mister Gay. Maar ook als ereheer mogen we nog op ondersteuning rekenen. Naast deze steun zal ik zelf actief blijven om het thema onder de aandacht te brengen en om zaken te verbeteren waar het mogelijk is.”

Miss België

Met Tim Küsters als ereheer bij Mister Gay heeft Lint al een eerste titel binnen. Daar kan nog altijd een andere Miss-titel bijkomen. Dorpsgenote Marlies Peeters zit namelijk bij de laatste 42 kandidates voor Miss België 2023. Over enkele dagen weet ze of ze met de laatste dertig naar de grote finale mag. (fisp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners