©  REUTERS

Krijgt Cristiano Ronaldo opnieuw boete van ruim 1 miljoen euro voor explosief interview?

Cristiano Ronaldo heeft zondagavond Manchester doen opschrikken met een interview waarin hij de huidige leiding van Manchester United alsook manager Erik ten Hag frontaal aanviel. Hij sprak van verraad en een gebrek aan respect. Dat het interview niet zonder gevolgen zal blijven, staat buiten kijf, maar volgens het Engelse Metro zou de Portugese ster een boete van liefst 1 miljoen pond (1,14 miljoen euro) euro riskeren.

Michael Van Damme

Ronaldo kreeg eerder al een boete van twee weken loon in oktober omdat hij tegen Tottenham had geweigerd in te vallen. Volgens Metro zal Manchester United opnieuw een boete van twee weken loonaftrek opleggen, goed voor 1 miljoen pond of 1,14 miljoen euro. Jawel u leest het goed, Ronaldo verdient bij United zo’n 500.000 euro per week.

Ronaldo heeft in Manchester nog een contract tot juni 2023, maar het is zo goed als uitgesloten dat hij nog in actie komt voor de club.

Intussen heeft interviewer Piers Morgan onthuld dat het idee van het interview, waarvan enkele explosieve passages zondag werden gelost, maar dat woensdag integraal openbaar zal worden, van Ronaldo kwam. “Ik heb het hem niet gevraagd, hij benaderde mij. Hij speelt al een tijdje met het idee. Door het WK is er nu een maand om zijn woorden te laten inzinken.”

Vastgoed

Jobs in de regio