Tijdens de Kunstenweek wordt ook getracht de kunstvlam bij kinderen aan te wakkeren. © sabine joosten

Kunstenweek ‘In vuur en vlam’ van start in Zwijndrecht

Zwijndrecht -

In Zwijndrecht is de aftrap gegeven voor de Kunstenweek. Van maandag tot en met zondag staan lokale kunstenaars in de picture. Zij stellen niet alleen hun werk tentoon, maar krijgen ook de kans om te netwerken en deel te nemen aan workshops. Voor liefhebbers zijn er dan weer bezoekmomenten of open repetities voorzien. De week wordt afgesloten met een Kunstendag voor kinderen.

In het Kunstenhuis tonen lokale kunstenaars en kunstverenigingen van maandag tot zondag hun creaties met alle plezier aan de buitenwereld. Wie daar de kunstkriebels te pakken krijgt, kan zijn noden meteen verzilveren tijdens een van de workshops die gepland staan.

Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag zijn er verschillende workshops op verschillende locaties. Je kan bijvoorbeeld experimenteren met beeldhouwen of prachtige vormen in hout maken tijdens de workshop pyrografie.

Wie plankenkoorts heeft om zich meteen aan de praktijk te wagen, kan alvast ontdekken hoe een repetitie of werkavond van een kunstenaarsvereniging eruit ziet. Dinsdag, woensdag en vrijdag openen verschillende kunstverenigingen hun deuren.

Slotfeest op kindermaat

Zaterdag krijgen Zwijndrechtenaren de kans om binnen te gluren in de ateliers van lokale kunstenaars. ’s Avonds staat er een netwerkmoment gepland waar artiesten de kans krijgen om een babbeltje te slaan.

De Kunstenweek wordt afgesloten met een slotfeest op kindermaat. Met verschillende workshops worden de kunstvlammetjes bij de kinderen aangewakkerd.

Alle info via deze link. (lava)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners