Philip Lemal (links) neemt de voorzittershamer over van Pieter Smits. © rr

Philip Lemal neemt voorzitterschap gemeenteraad over

Schelle -

In de gemeenteraad heeft CD&V-gemeenteraadslid Philip Lemal (29) het voorzitterschap overgenomen van zijn partijgenoot Pieter Smits (36). Laatstgenoemde werd eerder dit jaar schepen.

Na drie jaar ‘rijpen’ als voorzitter van de gemeenteraad nam, zoals eerder afgesproken, Pieter Smits vanaf 2022 als schepen over van Karl Van Hoofstat. Met Philip Lemal mag nu een andere jongere als voorzitter van de gemeenteraad in de voetsporen van Smits treden.

“Ik ben enorm blij dat de kaart van de jongeren wordt getrokken”, zegt Lemal. “Het is de taak van de jongeren die aan politiek doen om andere jongeren aan te moedigen, ongeacht van welke partij ze zijn. De jongeren zijn de toekomst van onze gemeente. Als voorzitter wil ik dan ook de jongeren van alle partijen ondersteunen om hun punten sterk te maken in onze gemeente. Een klaar en helder debat waarin alle stemmen op een serene manier kunnen worden gehoord, is wat ik voor sta.”

“Het is ook een hele eer om het voorzitterschap te mogen overnemen van Pieter, die dat jaren met passie heeft gedaan. Ik wil dit met minstens evenveel passie voortzetten.”

(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio