© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Politie houdt alcoholcontroles tijdens Knolfuif en Oktoberfest

Meerhout, Hoogstraten

In de Kempense politiezones Geel-Laakdal-Meerhout en Noorderkempen zijn het voorbije weekend bijna 700 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol of drugs.

De KSA van Meerhout organiseerde zaterdag de jaarlijkse Knolfuif. Op en rond de fuif verliep alles rustig, maar de politie maakte van de gelegenheid gebruik om op andere plaatsen in Meerhout alcoholcontroles te doen. Van de 171 gecontroleerde bestuurders legden er 168 een negatieve ademtest af. Drie anderen hadden te veel gedronken en kregen een bekeuring. Een van hen was een beginnend bestuurder. Verder werd een proces-verbaal opgesteld voor het negeren van een bevel van een bevoegd persoon en kreeg een fietser een boete omdat de fietsverlichting niet werkte.

In Hoogstraten vond vrijdag en zaterdag het Oktoberfest plaats. De politie Noorderkempen hield 410 voertuigen tegen in de Gelmelstraat en 97 op de Sint-Lenaartseweg. In totaal was bij zes bestuurders de ademtest positief. Twee van hen moesten hun rijbewijs direct inleveren. (ram)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners