© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Veertiger riskeert nieuwe celstraf voor bezit van cocaïne en GHB

Laakdal

Ondanks een goedgevuld strafregister van zes bladzijden moest Robby G. (44) uit Laakdal zich opnieuw voor de rechtbank in Turnhout verantwoorden voor drugsfeiten.

De politie betrapte G. op 5 december 2021 tijdens zijn penitentiair verlof met een hoeveelheid cocaïne op zak. “Hij probeerde die dag in Heusden-Zolder een deur te manipuleren. De politie vond bij hem een doosje met daarin een gram cocaïne”, zei openbare aanklager Veerle Van Gorp op de rechtbank. “Op 26 juni van dit jaar is hij betrapt met drugs in de gevangenis in Turnhout. Hij lag toen te slapen in zijn cel en kon niet worden wakker gemaakt omdat hij onder invloed was. Er werd een spuit met daarin twee milliliter GHB gevonden.” De procureur wees op het uitgebreide strafregister waaronder ook vier eerdere veroordelingen voor drugs.

G. riskeert een nieuwe celstraf van vijf maanden en een boete. De veertiger gaf toe dat hij in de fout was gegaan. “Maar ik ben gestart met begeleiding en zou dit graag verder zetten”, vertelde hij. Vonnis op 12 december. (bvdl)  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners