De Molenlei. © Patrick De Roo

Fietsstraat Molenlei krijgt rode asfaltering

Merksem -

Als het weer meezit deze week, krijgt het gedeelte van de Molenlei tussen de Eethuisstraat en het Victor Roosensplein de kenmerkende rode kleur van een fietsstraat. De Molenlei werd in de zomer van 2020 ingericht als fietsstraat met markeringen en verkeersborden, maar de rode asfaltlaag ontbrak nog.

De asfalteringswerken zijn zeer weersgevoelig en kunnen niet uitgevoerd worden bij lage temperaturen of regenweer. Als dat het geval is, worden de werken uitgesteld naar een ander moment.

Hoe dan ook wordt de ingreep in twee fasen uitgevoerd. Tussen 14 en 18 november wordt de toplaag asfalt tussen het Victor Roosensplein en de Eethuisstraat verwijderd. In de plaats komt er een nieuwe rode laag.

Tijdens de werken is dat gedeelte van de Molenlei afgesloten voor fietsers en gemotoriseerd verkeer. Voetpaden blijven wel steeds toegankelijk. De Generaal Mahieustraat wordt tijdelijk dubbele richting. Ter hoogte van de Molenlei geldt een tijdelijk parkeerverbod om een terugkeerbeweging mogelijk te maken. Het Victor Roosensplein blijft bereikbaar.

In fase twee, die plaatsvindt op een later tijdstip, wordt het gedeelte tussen het Victor Roosensplein en de Bredabaan heringericht. (lava)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners