“Sterker is een woord dat ik vaak gebruik in mijn coaching”, zegt Tobias Maerien van fitnessclub Sterker. “Ik wil mijn klanten sterker maken, zowel fysiek als mentaal.” © RR

Sport- en voedingscoach start nieuw soort van fitnessketen: “Elke klant krijgt persoonlijke begeleiding”

Retie, Ravels, Turnhout -

Sport- en voedingscoach Tobias Maerien (32) uit Retie heeft samen met een privé-investeerder uit Ravels een nieuw soort van fitnessketen opgericht: Club Sterker. “Het verschil met de traditionele fitnessketens is dat onze studio’s niet publiek zijn. Je komt hier alleen op afspraak. Elke klant wordt persoonlijk begeleid.”

Eddy Meulemans

Tobias Maerien runt al twaalf jaar een eigen fitnesszaak in Retie, 4U2 In Motion, waar hij zijn klanten persoonlijk begeleidt op het vlak van sport en voeding. Samen met zijn zakenpartner John De Waal (51) uit Ravels wil hij nu een nieuwe stap zetten. “Met Club Sterker doen we iets wat vandaag nog niet bestaat in onze sector: we willen een keten uitbouwen van kleine fitnessstudio’s waar je alleen terechtkunt voor personal training en persoonlijk voedingsadvies. Heel doelgericht, 100% op maat van de klant.”

Allerbeste fitnesstoestellen

Voorlopig heeft Club Sterker twee filialen: de bestaande studio van Tobias in het Meierend in Retie en een nieuw filiaal dat is ondergebracht in het sportcomplex van turnclub Lenig & Gezwind in de Smiskensstraat in Turnhout. “We willen op minstens vijf locaties in de regio een aparte studio van 250 tot 300 vierkante meter openen, telkens met de allerbeste cardio- en krachttoestellen. We kiezen voor hoogwaardige materialen omdat we weten dat de toestellen ook goed en zorgzaam gebruikt worden, want altijd in het bijzijn van een personal coach.”

Met zijn personal-trainingsstudio’s mikt Tobias op de goede middenklasse van mannen en vrouwen vanaf 30 jaar. “Als je een standaardabonnement van 20 euro per maand neemt in een ‘gewone’ fitness, ga je vaak zelf maar wat proberen. Met onze persoonlijke benadering kunnen we veel sneller en efficiënter tot jouw specifieke eigen doel komen. Op basis van jouw doelstellingen en jouw werk- en gezinssituatie werken we een schema uit van voeding en beweging dat leefbaar en haalbaar is op korte en op lange termijn. Het heeft geen zin om een zakenman, die geregeld met klanten gaat eten, alcohol te ontzeggen. Zondigen mag. Een etentje of een feestje kunnen we perfect integreren in ons programma door vooraf of achteraf te ‘compenseren’, bijvoorbeeld met een lunch met meer eiwitten en vezels en minder koolhydraten: meer groene groenten, vis of vlees en minder brood of pasta.”

65 tot 70 euro per uur

De prijs voor deze ‘sterkere’ fitness op maat is in verhouding. “65 tot 70 euro per uur voor een 1 op 1-benadering (met 1 trainer voor 1 klant, red.)”, zegt Tobias. “Of 20 tot 25 euro per uur wanneer je kiest voor een ‘small group’-training met één personal coach voor een groepje tot zes personen.”

In de trainingsstudio’s in Retie en Turnhout wordt ook een aparte ruimte ingericht voor sport- of ontspanningsmassage. “Sportmassage is goed voor de ontwikkeling en het herstel van je spieren. Maar ook ontspannende massage kan in grote mate bijdragen tot het sneller bereiken van je doelstelling. Ik heb heel wat klanten met een druk leven en veel stress. Massage kan daarbij helpen om je stressniveau te verminderen. Zo ga je beter functioneren, beter slapen, beter herstellen, beter trainen en zo ook beter kunnen weerstaan aan suikerrijke snacks en andere ongezonde verleidingen.”

Feestelijke opening

Sterker, de naam de nieuwe fitnessketen, is bewust gekozen. “Sterker is een woord dat ik vaak gebruik in mijn coaching”, zegt Tobias. “Ik wil mijn klanten sterker maken, zowel fysiek als mentaal.”

Het nieuwe filiaal van Club Sterker in de Smiskensstraat in Turnhout wordt eind deze maand feestelijk geopend: vrijdag 25 november vanaf 17u en zaterdag 26 november van 11u tot 16u kun je er vrijblijvend kennismaken met de personal trainers van Club Sterker, hun trainingsmethodes, voedingsexpertise en high-end fitnessinfrastructuur.

www.clubsterker.be

“Met Club Sterker doen we iets wat vandaag nog niet bestaat in onze sector: we willen een keten uitbouwen van kleine fitnessstudio’s waar je alleen terecht kunt voor personal training en persoonlijk voedingsadvies”, zegt Tobias. © RR

De nieuwe studio van 300 vierkante meter in Turnhout is uitgerust met de allerbeste cardio- en krachttoestellen. © RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Ondernemen