© ATV

Einde verhaal tussen Antwerp en Radja Nainggolan: “De club zal meewerken aan een mogelijke transfer”

De laatste kans waar Radja Nainggolan (34) op hoopte komt er niet. Zondagavond kondigde Royal Antwerp FC aan dat de middenvelder niet meer naar de A-kern terugkeert. De Great Old wil de verbannen Antwerpenaar deze wintermercato transfereren.

dige

DISCUSSIE. Vind jij het terecht dat Antwerp de samenwerking met Radja Nainggolan stopzet?

“Ik ben er niet mee bezig of Radja al dan niet moet vertrekken. We wachten op zijn signaal. Er zal een oplossing moeten komen”, liet voorzitter Paul Gheysens vorige week verstaan. Die oplossing is er nu: een vertrek dringt zich op.

Met de twee weken vakantie in het verschiet zaten Nainggolan en de clubleiding gisteravond nog even samen voor een gesprek. Daarin werd duidelijk dat ‘Il Ninja’ in de laatste zes maanden van zijn contract niet op een rehabilitatie hoeft te rekenen. Antwerp wil meewerken aan een wintertransfer.

“Vanavond vond een gesprek plaats tussen Radja Nainggolan en de clubleiding”, stond in een officiële mededeling. “Door de WK-break was het nodig om even met elkaar rond de tafel te gaan zitten. Er is beslist om Radja niet opnieuw in de A-kern op te nemen. De club zal meewerken aan een mogelijke transfer.”

LEES OOK. Toekomst van Nainggolan bij Antwerp hangt aan een zijden draadje, exit Radja? Makkelijker gezegd dan gedaan...

De topper tegen Standard van midden oktober was met andere woorden de laatste keer dat Nainggolan het Antwerp-shirt aantrok. Voor die bewuste wedstrijd werd Radja op de bank gespot met een e-sigaret, nadat hij enkele dagen voordien even in de cel was beland wegens rijden zonder rijbewijs. Escapades die hem een verbanning naar de B-kern opleverden en het begin van het einde betekenden.

©  Eleven sports

Anderhalf jaar geleden was Nainggolan nog dé prestigeaanwinst waarmee Gheysens iedereen de loef afstak. Met een tekenpremie van twee miljoen euro per seizoen mocht de 30-voudige Rode Duivel ook wat kosten. Een investering die onvoldoende rendeerde. Nainggolan toonde slechts sporadisch zijn klasse. Zijn winning goal in de derby tegen Beerschot was een schaars hoogtepunt. In 55 duels zorgde hij voor zes goals en vijf assists.

Toen Nainggolan ondanks een veelbelovend begin van zijn tweede seizoen op de bank belandde en zijn buitensporigheden weer de kop opstaken, zette hij zichzelf buitenspel. De harde woorden van de voorzitter, die spijt had van zijn miljoenenaankoop, lieten weinig aan de verbeelding over. Een transfer moet nu voor alle partijen soelaas bieden, maar makkelijk wordt dat niet. Weinig clubs zijn geneigd om de dure Nainggolan in te lijven. Bovendien is de interesse op dit moment beperkt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL