Igor Daniel Da Silva probeert Oumar Traore van de bal te zetten. © Tom GOYVAERTS

Rupel Boom leeft weer na 1-0-zege tegen Young Reds: “Onze beste partij van het seizoen”

Rupel Boom leeft weer. Enkele dagen na het ontslag van trainer Demets speelden de Steenbakkers hun beste wedstrijd van het seizoen en wonnen ze met 1-0 van de Young Reds dankzij een laat doelpunt van invaller Lukebakio.

Peter Nys

“Ik zag vandaag een gretig Rupel Boom dat verdiend de drie punten thuishield”, aldus interim-coach Pascal Pilotte.

“Er was ons vanuit het bestuur en de spelersgroep gevraagd om offensiever voor de dag te komen en dat hebben we gedaan. Met vaak vlotte combinaties en hoge druk naar voor wisten we een resem kansen af te dwingen. Het was heel lang wachten op die verlossende 1-0 maar ik denk dat niemand kan zeggen dat we de zege gestolen hebben. We hebben laten zien dat deze ploeg niet dood is. Antwerp had heel wat kwaliteit tussen de lijnen staan. Er was zelfs een speler bij die ze dit seizoen nog aangetrokken hebben voor enkele miljoenen (Gaston Avila, red.). Die kost dus op z’n eentje meer dan heel onze kern. Als je tegen zo’n team niks weggeeft en zelf een tiental kansen afdwingt, dan heb je het gewoon prima gedaan.”

Opent dit de weg naar een definitieve functie als T1? “Dat weet ik niet. Daar ben ik op dit moment niet mee bezig. Ik heb me altijd volledig ingezet als assistent van Demets en als de club straks een nieuwe hoofdcach aanstelt, dan zet ik met plezier een stapje terug. Vraagt men mij om T1 te blijven, dan zal ik daar uiteraard over nadenken.”

Voorzitter Nathan Crockett ziet zijn team schitteren

Wie ook in zijn nopjes was, is voorzitter Nathan Crockett. De Amerikaanse eigenaar was nog eens in het land en woonde de match bij. “Onze beste match van het seizoen”, glunderde Crockett. “Supporters kwamen me na afloop vertellen dat we in deze match even veel doelkansen hadden dan in alle vorige wedstrijden samen. Dat zal wel wat overdreven zijn, maar het geeft wel aan dat dit een sterke prestatie was. Onze defensie gaf niks weg en ik zag een stevig middenveld dat voor veel gevaar zorgde. Dit was een mooie avond die voor nieuwe moed zorgt. Op dit elan moeten we zien verder te gaan.”

De supporters vroegen al langer om het ontslag van Stephane Demets, maar de voorzitter bleef zijn coach tot het laatste moment steunen. “Ik ben nog nieuw in de voetbalwereld. In al mijn andere bedrijven zou ik nooit iemand al na drie maanden ontslaan omdat hij niet meteen presteert. Dat ligt niet in mijn aard. Daarom heb ik Demets ook lang proberen te beschermen. Maar ik heb uiteindelijk geluisterd naar mensen die al langer in het vak zitten en me verzekerden dat een trainerswissel wel degelijk voor een nieuwe dynamiek kon zorgen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen