Joren Geudens en Cappelen verliezen zo voor de tweede keer in vijf dagen met zware cijfers. © Tom GOYVAERTS

Jonas Van Kerckhoven en Cappellen lijden nu ook zware nederlaag tegen Londerzeel (5-1): “We zijn een pak minder efficiënt”

Er zit duidelijk wat zand in de motor bij Cappellen. Na een schamele twee op negen verloren Jonas Van Kerckhoven en co. zondag met zware 5-1-cijfers op het veld van Londerzeel.

De bezoekers waren al na amper twee minuten op achtervolgen aangewezen. “Dat je met een achterstand aan de match begint, maakt het er natuurlijk niet eenvoudiger op”, weet ook middenvelder Jonas Van Kerckhoven. “En al zeker niet tegen een laag blok als dat van Londerzeel. Anderzijds moet ik wel zeggen dat ze die ruimte in onze rug goed hebben benut.”

Cappellen vindt de laatste tijd veel moeilijker de weg naar doel. “In tegenstelling tot het begin van het seizoen, toen zo goed als elke kans raak was, zijn we nu een pak minder efficiënt. Al heeft dat ook voor een stuk te maken met de tegenstand, die de laatste weken telkens heel verdedigend voor de dag komt. Daar hebben wij het blijkbaar lastig mee. Of ik me daar zorgen over maak? Nee, we staan nog altijd knap derde. Bovendien blijven we gewoon keihard werken en dan zal het tij vroeg of laat wel keren.”

Na de 1-7 tegen Union afgelopen woensdag is het al de tweede pandoering in amper vijf dagen tijd voor Cappellen. “Aan de bekermatch hielden we toch een veel minder slecht gevoel over dan aan deze nederlaag. De wedstrijd van woensdag zat misschien nog wel in de benen bij sommige jongens. Al mag dat eigenlijk geen excuus zijn. Net zoals we ons niet mogen verschuilen achter de afwezigheid van jongens zoals Joossens en Verbist. Onze kern is breed en sterk genoeg om dat op te vangen. Kijk bijvoorbeeld maar naar de kwaliteit van onze bank dit weekend, met Nöstlinger, Tshimanga en Walen De Keyser. Daar kunnen heel wat ploegen alleen maar van dromen.”

Vastgoed

Jobs in de regio