Britt Ruysschaert (links) kon niet voorkomen dat Brabo Antwerp onderuitging tegen leider Asterix Avo. “Maar verdedigend hebben we geen onaardige wedstrijd gespeeld”, aldus Ruysschaert. © Tom GOYVAERTS

Brabo Antwerp kan leider Asterix Avo niet afstoppen (0-3): “We maakten te veel foutjes”

Brabo Antwerp VT is er niet in geslaagd om koploper Asterix Avo een halt toe te roepen. De jeugdige Sinjoren waren zeker in de eerste set de evenknie van hun opponent, maar ze vergaten de klus toen te klaren. In sets twee en drie moesten Ruysschaert en co. hun meerdere erkennen in een fysiek sterker Asterix Avo, dat uiteindelijk redelijk vlot drie punten meepakte naar Beveren.

Marcel Bernaerts

Britt Ruysschaert kon leven met de nederlaag, maar ze hinkte duidelijk op twee gedachten. “Er zat meer in. Zeker in de eerste set, maar op de beslissende momenten maakten we iets te veel foutjes en in moneytime waren zij iets consistenter en koelbloediger”, blikte ze nog even terug op het nipte verlies van die eerste set.

“De opdracht was duidelijk: met veel risico vanaf de opslaglijn hun eerste tempo-aanvallen eruithalen. Dat lukte redelijk , maar door het nemen van die risico’s, maakten we uiteindelijk iets te veel fouten en gaven we die set nog uit handen. Jammer, want verdedigend klopte het plaatje en ook aanvallend deden we in die set ons ding.” Acht opslagmissers deden de thuisploeg in die set uiteindelijk de das om.

Brabo Antwerp liep in set twee al vrij snel achter de feiten aan en het kon de geoliede Asterixmachine niet meer afstoppen. “Onze opslagdruk werd minder, waardoor ze te makkelijk hun middenspeelsters in eerste tempo konden aanspelen. Daar hadden we geen verhaal tegen. En ook aanvallend maakten we iets te veel foutjes of durfden we te weinig risico nemen. Dat moeten we meepakken naar de volgende wedstrijden”, weet Ruysschaert.

“Zij hadden uit die eerste set de nodige lessen getrokken en hun wedstrijdplan aangepast. Wij slaagden daar niet in, waardoor we niet op konden tegen hun fysieke sterkte.”

Ondanks de nederlaag wil Ruysschaert vooral het positieve uit deze wedstrijd onthouden. “Verdedigend hebben we geen onaardige wedstrijd gespeeld en we hebben het hen één set meer dan moeilijk gemaakt. Het is dan ook geen schande om van hen te verliezen. We weten maar al te goed dat we tegen de topploegen niet veel kans maken en ook tegen de subtoppers moet de puzzel in elkaar vallen om iets te halen. Dat was vorige week zo in Charleroi en ik hoop dat dit de komende weken nog meerdere keren zal lukken.

Nu volgen er weken waarin Brabo Antwerp tegen Fixit Kalmthout en Haasrode Leuven moet spelen en een zes op zes mogelijk moet zijn. “Toch wil ik me daar niet op vastpinnen”, zegt coach Cristina Moga. “We zullen met zijn allen top moeten zijn om die wedstrijden naar onze hand te kunnen zetten.”

Setstanden: 24-26, 18-25, 17-25.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Volleybal