Mourad Daoudi, hier met Jens Lambrechts en Joppe Neefs in zijn kielzog, besliste de partij met een heerlijke treffer. © koen fasseur

Daoudi (Sint-Lenaarts) beslist matige derby tegen Zwarte Leeuw met heerlijke treffer: “Mourad is van goudwaarde voor ons”

De weinige hoogstaande derby tussen Sint-Lenaarts en Zwarte Leeuw leek een lange tijd af te stevenen op een 0-0-gelijkspel, tot Mourad Daoudi vijf minuten voor tijd zijn duivels ontbond. De Sint-Lenaartse spelmaker krulde het leer enig mooi in de verste hoek en zorgde zo voor een enorme vreugde-uitbarsting in het thuiskamp.

De Eesterploeg had het met name in de eerste helft knap lastig met de buren uit Rijkevorsel. “We hadden niet verwacht dat Zwarte Leeuw zo hoog druk zou komen zetten”, vertelt Mourad Daoudi. “Normaal gezien is dat onze tactiek, maar nu kregen we een koekje van eigen deeg en daar hadden we het best lastig mee. Bovendien was het van onze kant ook gewoon te weinig, waardoor we voor de rust een paar keer goed zijn weggekomen.”Na de pauze herstelde Sint-Lenaarts wel het evenwicht. “Die hoge druk had serieus wat krachten gekost bij Zwarte Leeuw, dat duidelijk moe werd, terwijl wij steeds beter in ons spel kwamen. Toen de 1-0 viel, wist ik dan ook dat de buit binnen was. We hadden tenslotte nog heel weinig weggegeven achterin. Al mocht dat ook wel eens. Het was bijvoorbeeld pas de eerste keer dit seizoen dat we nul hebben kunnen houden.”

Tevreden coach

Coach Sam Vermeylen had na afloop niets dan lof voor matchwinnaar Daoudi. “Mourad is van goudwaarde voor ons”, weet de T1 van Sint-Lenaarts. “En dan heb ik het niet alleen over vandaag (zaterdag, red.). Hij zit bijvoorbeeld al aan vier goals en heeft ook verschillende assists achter zijn naam.”Vermeylen was minder te spreken over de eerste helft van zijn team. “Het was niet goed. Zo vond ik ons veel te zenuwachtig spelen. Al is dat ook voor een stuk de verdienste van Zwarte Leeuw, dat ons goed vastzette. Na de rust hebben we wel het commando overgenomen, waardoor de zege al bij al ook niet gestolen is.”

Vastgoed

Jobs in de regio