Seppe Kil (links) was bijzonder tevreden met de zege: “Een ideaal moment om een belangrijk doelpunt te scoren.” © Geert Tresignie (GTG)

Seppe Kil en Lyra-Lierse pakken deugddoende zege: “Wilden een nieuwe start nemen”

Lyra-Lierse zette het tweede periodekampioenschap perfect in met een logische en verdiende zege op het veld van Pepingen-Halle. Goals van Seppe Kil en Jaric Schaessens bezorgden de Pallieters een deugddoende driepunter. En of ze daar blij mee waren.

Een zure nederlaag bij SK Londerzeel en onnodig puntenverlies op het eigen Doelvelden tegen Lille United brachten Lyra-Lierse dubbel gemotiveerd aan de start van het tweede periodekampioenschap. Dat beklemtoont ook Seppe Kil, die zondag zijn team de juiste richting wees met een raak afstandsschot meteen na de pauze. “Een ideaal moment en een belangrijk doelpunt”, glunderde de middenvelder. “We zaten goed in de match, maar hadden het moeilijk tegen Pepingen-Halle dat veel volk achter de bal hield. Op een slecht veld was het belangrijk om op voorsprong te geraken. Eens de code gekraakt, speelden we de partij op een erg volwassen manier uit. Ja, we hebben lessen getrokken uit dat erg domme puntenverlies tegen Lille United en beseffen dat we een match dood moeten maken. Dat is perfect gelukt.”

Lyra-Lierse doet met zijn derde uitzege dit seizoen alvast een uitstekende zaak in het klassement. Met Sporting Hasselt, Cappellen en de beloften van KV Mechelen leden de eerste drie in de tabel allemaal puntenverlies. “En zo staan we na een dramatisch competitiebegin op amper zes punten van de eerste plaats. Onze ambitie is echter vooral om lang mee te dingen naar de tweede periodetitel. Dat betekent dat we iets meer regelmaat in onze prestaties zullen moeten leggen. Want net daar wringt het schoentje tot op heden. We blazen te vaak koud en warm. Om echt een rol van betekenis te kunnen spelen, moeten we een keertje een reeks neerzetten. Daar zijn we ons van bewust.”

Met de beloften van Beerschot, Tongeren en Lebbeke volgen enkele haalbare kaarten voor de Pallieters.

“Ach, het komt er vooral op aan om zelf niveau te halen. De tegenstander is dan minder belangrijk. We proberen toch telkens ons eigen spel te spelen. Maar in die eerste maanden lieten we ons tot te veel foutjes verleiden. Het besef leeft dat die er absoluut uit moeten.” (Kurt Guldentops)

Vastgoed

Jobs in de regio