Mateus Da Silva Ronald (midden) baant zich een weg tussen Herentals-spelers El Fasi Mohamed (links) en Bouri Bilal (rechts). © mpics

Real Elmos Herentals kan niet stunten tegen Sporting Anderlecht: “We hebben te veel kwantiteit, te weinig kwaliteit”

Zeventien minuten kon Real Elmos Herentals gelijke tred houden. Net voor de rust sloeg Sporting Anderlecht Futsal twee keer genadeloos toe en bij een 3-6-ruststand brak de veer bij de thuisploeg. “In de tweede helft was er van een wedstrijd geen sprake meer”, stelt Yves Heremans vast na de 3-8-nederlaag.

Sporting Anderlecht Futsal, het vroegere Halle-Gooik, is een klasse apart in België. “Tegen die club en FT Antwerpen moeten we eigenlijk de punten niet pakken en komen we te kort”, geeft Yves Heremans, de coach van Real Elmos Herentals toe. “Toch ben ik niet ontevreden over het seizoen tot nu toe. “We wonnen tegen FT Charleroi en Hasselt. De nederlaag tegen Eisden was niet ingecalculeerd. In een seizoen heb je altijd wedstrijden waarin zoiets kan gebeuren.”

“Onze eerste helft tegen Anderlecht was goed. Met een sterke Bilal Bouri en de klasse van El Fahsi. Alleen slikten we op het einde van die eerste helft twee domme goals en dan weet dat je moeilijk wordt. We probeerden na de rust wel, maar de klasse van Anderlecht kwam bovendrijven. Onze tegenstander benutte voor de rust bijna alle kansen en werkte tegen honderd procent af. Ook dat is een kwaliteit”, beseft Yves Heremans.

Het dure woord is gevallen. “In deze fase van de competitie hebben we te veel kwantiteit en te weinig kwaliteit. We kunnen het tempo geen volledige wedstrijd aan. Als ik spelers laat invallen, zie je geregeld een kwaliteitsverlies. Ik geef elke speler voldoende minuten, maar misschien moet ik daar van afstappen. Als een speler zijn job niet doet in een wedstrijd, hebben we een probleem. Ik merk wel dat er vooruitgang is in vergelijking met het begin van het seizoen.”

Real Elmos Herentals trok in het tussenseizoen zes nieuwkomers aan. “In principe moeten nieuwkomers een meerwaarde hebben en voorlopig is dat niet altijd het geval. Zes nieuwkomers is veel. Anderlecht trok er drie aan en Antwerpen zelfs maar één. Het irriteert me dat we te veel doelpunten tegen krijgen bij standaardsituaties. We bespreken ze op de laatste training en net voor de wedstrijd én toch slikken we de goals. Hopelijk kunnen de sterkhouders het verschil maken in de eindronde. Ik ben een ambitieuze coach en wil elk seizoen beter doen. Dat is in principe ook de ambitie van de club en stilstaan staat niet in mijn woordenboek”, aldus Heremans. (bdh)

Vastgoed

Jobs in de regio