Jens Lambrechts en Joppe Neefs konden niet voorkomen dat Mourad Daoudi (midden) het enige doelpunt van de match kon maken. © koen fasseur

Gino Swaegers en Zwarte Leeuw in zak en as na derbynederlaag: “Weet niet hoe ik dit kan oplossen”

De kelk moet duidelijk tot de bodem geledigd worden bij hekkensluiter Zwarte Leeuw. Zo verdienden de troepen van coach Gino Swaegers zaterdag niet te verliezen op het veld van buur Sint-Lenaarts, maar toch bleven de onfortuinlijke Leeuwen opnieuw met lege handen achter na een doelpunt van Daoudi in de slotminuten.

Zeker in de eerste helft moest Zwarte Leeuw allesbehalve onderdoen voor de thuisploeg. “Niet dat we een karrenvracht aan kansen hebben gehad, maar het meeste gevaar voor de rust kwam wel van ons”, vertelt Swaegers. “We speelden het alleen niet goed uit, waardoor het telkens net niet was. Al heeft dat ook een voor stuk met kwaliteit te maken. En zeker als je dat verhaal elke week opnieuw moet vertellen.”

Tot overmaat van ramp kregen de bezoekers vijf minuten voor tijd ook nog eens het deksel op de neus. “Dat is het verhaal van ons seizoen zeker. Wij grijpen onze momenten niet, terwijl de tegenstander dat wel doet. Zij belonen zichzelf wel, terwijl wij dat telkens opnieuw vergeten.”

Toch weigert Swaegers de moed op te geven. “Behalve dat we niet efficiënt genoeg zijn, kan ik mijn groep absoluut niks verwijten. Integendeel. Ik kan alleen maar chapeau zeggen voor de mentaliteit die ze elke keer opnieuw tonen, terwijl het toch voor iedereen met de week lastiger wordt. Ook voor mezelf, want ik weet eerlijk gezegd niet goed meer hoe ik dit nog kan oplossen. In vergelijking met vorig seizoen zijn we door het vertrek van Colman en Noeyens maar liefst 40 goals kwijt en dat kunnen we duidelijk niet opvangen.”

Swaegers toverde centraal achterin met de 40-jarige Juri Meyvis (onder meer ex-Sint-Lenaarts en Hoogstraten) wel een wit konijn uit zijn hoed. “Juri was eigenlijk een paar jaar geleden al gestopt, maar omdat we achterin bijzonder krap zitten hebben we hem gevraagd of hij het niet zag zitten om zijn voetbalschoenen opnieuw aan te trekken. Bovendien ken ik Juri goed en doet hij dit als een soort vriendendienst voor mij. Al mogen we natuurlijk ook geen wonderen verwachten van hem. Hij heeft voor dit weekend tenslotte amper drie keer getraind met ons, maar je ziet wel meteen dat hij met zijn ervaring en mentaliteit nog altijd een meerwaarde kan betekenen.” (Kristof Gabriels)

Vastgoed

Jobs in de regio