Jef Coeckelberghs kregen op bezoek bij Berchem een stevige tik te verwerken. De promovendus slikte maar liefst vijf (!) tegengoals. © Tom GOYVAERTS

Jong Turnhout slikt opnieuw een handvol doelpunten: “Op dit niveau wordt elk foutje afgestraft”

Na de knappe 4-3-overwinning vorige week tegen leider Sporting Hasselt hoopten de manschappen van coach Dave De Herdt te bevestigen op het veld van het, tot nu toe, zoekende Berchem. Na een meer dan behoorlijke en aangename voetbalavond keerde blauw-wit huiswaarts met een 5-2-pandoering. Opnieuw slikte het jonge Turnhout onnodig veel tegendoelpunten. Als men, als promovendus, wil overleven in deze reeks zal er dringend een oplossing voor dit probleem moeten komen.

Al na drie minuten kon Jef Coeckelberghs Turnhout op voorsprong brengen met een heerlijke lobje over een grijpende thuisdoelman Verduye. Een blitzstart dus die jammer genoeg geen vervolg kreeg. Berchem herstelde zich snel van de vroege opdoffer en zette nog voor de pauze orde op zaken met twee doelpunten. “We hebben best nog wel wat mogelijkheden gehad in de eerste helft”, zegt Coeckelberghs. “Maar ofwel lag hun doelman in de weg ofwel ontbrak het ons aan efficiëntie. Veel erger is de vaststelling dat we opnieuw meerdere vermijdbare goals tegen krijgen.”

Ook trainer Dave De Herdt ziet waar het schoentje wringt maar heeft begrip voor het leerproces dat zijn jonge jongens doormaken. “De gemiddelde leeftijd van mijn team is 21 jaar, een 17- of 18-jarige in de basis is bij ons geen zeldzaamheid. Het is logisch dat we op cruciale momenten niet scherp genoeg zijn of ons laten ringeloren door meer ervaren tegenstanders. Opvallend is wel dat we ons opnieuw in de luren laten leggen bij hoekschoppen en andere stilstaande fases.”

Turnhout leek zich nochtans te herstellen want onmiddellijk na de pauze maakte Sander Emmen de gelijkmaker met een knap stiftertje over de Berchem-goalie. “We dachten even aan een erop-en-erover- scenario maar al snel bleek dat Berchem het juiste ritme te pakken had”, aldus de vinnige afwerker. “Bij de drie tegendoelpunten die daarna nog volgden, maken we telkens een kleine inschattingsfout. Op dit niveau, een reeksje hoger dan vorig seizoen, wordt dit meteen afgestraft. Toch hebben we meer dan voldoende kwaliteit in onze kern om in deze reeks ons mannetje te kunnen staan. We kijken dus alweer naar de volgende opdracht.” (Mark De Cleene)

Vastgoed

Jobs in de regio