Freddy Mombongo (rechts) kroonde zich tot man van de match met vier doelpunten. © Mpics

Sterk Houtvenne springt naar de leiding na knappe zege

De strijd om de eerste plaats in de derde afdeling is duidelijk in het voordeel van Houtvenne geëindigd. Of beter gezegd: in het voordeel van Freddy Mombongo. De Congolose spits scoorde al de doelpunten voor groen-rood, dat voetballend sterker in elkaar zat dan promovendus Wezel-Sport.

Erwin Vandenbergh

Een week geleden juichte Wezel Sport toen het de eerste periodetitel ten nadele van Houtvenne op zak kon steken. Nu stond de leidersplaats in het klassement op het programma en die wedstrijd kon niet beter beginnen voor de bezoekers uit Houtvenne. Al na tien minuten knikte Mombongo een vrije trap binnen. “De afgelopen twee weken waren we telkens op een gelijkspel blijven hangen tegen ploegen uit de top vijf”, weet Simon Van Geet.

“We waren naar Wezel afgezakt om te laten zien dat we ook tegen een ploeg uit de kop van het klassement konden winnen. En neen, het ei zo na missen van die periodetitel heeft als motivatie niet echt gespeeld in aanloop naar deze match. Van bij het begin probeerden we de thuisploeg onder druk te zetten en dat lukte goed. Na een halfuur spelen leverde dat een dubbele voorsprong op, hoewel Wezel Sport net voor de rust wist te temperen. Tijdens de rust werd gevraagd om na de koffie hetzelfde tempo aan te houden en ook dat loonde. We zetten ons blok vrij hoog en Mombongo kon zijn derde van de avond verzilveren. Wezel probeerde nog wel te voetballen maar wij recupereerden altijd vrij makkelijk de bal waardoor we snel in de omschakeling konden gaan. Op die manier hebben we ze een aantal keer pijn kunnen doen en daar ligt volgens mij ook de echte reden waarom we hier met duidelijke cijfers zijn komen winnen. Onze aanpak moet vanaf nu niet veranderen. Het is niet omdat je nu leider bent dat er een zekere druk moet komen. We gaan nog steeds enkel maar naar de volgende match moeten kijken.”

De 22-jarige van Diest overgekomen verdediger is de jonkie bij Houtvenne, maar dat straalt hij allerminst uit. “Ik word omringd door jongens met een pak ervaring en die tillen ook mij naar een hoger niveau. Het is heel aangenaam om op die manier te mogen spelen.”

Objectieve weergave

Trainer Ruben Corstjens vond dat de einduitslag een objectieve weergave was van het spelbeeld. “We wilden Wezel-topscorer Van De Gevel absoluut geen ruimte geven en daar zijn we perfect in geslaagd”, blikt de Houtvenne-coach terug. “Wij scoorden bovendien op enkele cruciale momenten in de match. Over het algemeen genomen denk ik dat wij voetballend iets sterker waren en er minder afval in ons spel zat. We kwamen als ploeg iets meer volwassen voor de dag dan de promovendus.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen