© Erhan Gürbüz

Auto brandt uit aan kerk in Zwijndrecht, niemand gewond

Tegen de kerk in het centrum van Zwijndrecht is zondagavond een auto uitgebrand. De inzittenden konden tijdig hun wagen verlaten en de kerk bleef grotendeels gespaard van brandschade.

De brand ontstond zondagavond onder de motorkap van een Volkswagen Caddy in het dorp van Zwijndrecht. “Het koppel dat met de wagen onderweg was zag rook van onder de motorkap komen”, vertelt Marie De Clercq, woordvoerster van de Brandweer Zone Antwerpen. De inzittenden zetten de auto aan de kant en stapten uit. Op dat moment begon de wagen heviger te branden. Tot overmaat van ramp bolde de brandende auto verder tot tegen de Heilig-Kruiskerk. “Hij kwam tot stilstand net aan een houten deur”, zegt De Clercq. Hoewel de Volkswagen quasi volledig uitbrandde bleef de schade aan de kerk beperkt tot de deur en een buitenmuur. “Het interieur van de kerk bleef gevrijwaard”, aldus de brandweerwoordvoerster.

Niemand raakte gewond, de inzittenden van de brandende auto waren naar verluidt wel erg onder de indruk van wat er gebeurd was.

 debn, sare

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV