Een pittig duel tussen Jong KV Mechelen-speler Ilyas Lefrancq en Jens De Paepe. © GOYVAERTS

Jong KV Mechelen gaat met 0-1 onderuit in stadsderby tegen RC Mechelen: “Nooit in ons spel gekomen”

De jonge garde van KV Mechelen is in eigen huis met het kleinste verschil onderuit gegaan tegen stadsgenoot Racing. De jongens van coach Jelle Coen werden naar voren gestuwd door minstens 3.500 supporters, maar ze speelden geen noemenswaardige kansen bij elkaar en kregen in de slotfase het deksel op de neus. “Een brilscore was een juistere weergave van de partij geweest”, meent Coen.

Bart Devaere

“Het is heel spijtig dat we al die supporters punteloos huiswaarts hebben moeten sturen”, opent Jelle Coen zijn analyse. “We hebben de twaalfde man wel kunnen laten zien waar we voor staan: we hebben onze kop ervoor gesmeten en we hebben bij momenten verzorgd voetbal op de mat gebracht. Maar we moeten ook eerlijk zijn en toegeven dat we vandaag niet de kansen hebben kunnen creëren die we anders wel krijgen. Toch vind ik dat een brilscore een juistere weergave van de wedstrijd was geweest, maar de ervaren Weuts heeft daar een stokje voor gestoken”, verwijst de coach van Jong KV naar het late doelpunt van Racing Mechelen.

Knap wederoptreden van Bas Van Den Eynde

Na een inactiviteit van zes weken door een liesblessure maakte Bas Van Den Eynde zijn wederoptreden. En dat net in een sfeervol gevuld stadion tegen stadsrivaal Racing. “Ik ben best wel tevreden over mijn wedstrijd”, blikt Van Den Eynde terug. “Het is uiteraard voor ons een fantastische beleving om dit te mogen meemaken. Daarom was de teleurstelling ook zo groot in de kleedkamer na de wedstrijd. Hoe dan ook vind ik dat we vandaag nooit echt in ons normale spel zijn gekomen. We hebben al betere matchen gespeeld dan vandaag. Dat is wel heel spijtig, want we hadden hier een dubbelslag kunnen slaan. Niet alleen hadden we stadsrivaal Racing en hun enorme aanhang het zwijgen kunnen opleggen, we hadden door het verlies van Hasselt ook naar de leidersplaats kunnen klimmen. Nu zit er niets anders op dan binnen een aantal maanden op Racing te gaan winnen”, kijkt Van Den Eynde meteen strijdvaardig vooruit.

MEER OVER KV Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio