©  BELGA

Omstreden rood voor Tabekou luidt zwanenzang van Lierse in tegen SK Beveren

Een erg omstreden rode kaart voor Serge Tabekou meteen na rust had een stevige impact in het duel tussen Lierse en SK Beveren. De Pallieters trokken dankzij een doelpunt van Daan Vekemans met een bonus de rust in, maar beten na de pauze met tien tegen elf alsnog in het zand: 1-5 werd het zelfs nog. Beveren blijft zo mee bovenaan in de Challenger Pro League, de Lierenaars moeten de rol enigszins lossen.

Kurt Guldentops

LEES OOK. ONS OORDEEL. Lierse weerde zich, maar de uitsluiting van Tabekou was er te veel aan

De bekerclash met Anderlecht had zichtbaar sporen nagelaten in de selectie van coach Tom Van Imschoot. Zo bleven met topschutter Leonardo Rocha, Guillaume De Schryver, Pieter De Schrijver en Nils Schouterden vier vaste waarden aanvankelijk op de bank. Minder zorgen bij SK Beveren, waar Wim De Decker wel met zijn vertrouwde elf van start ging.

©  BELGA

Het was Beveren dat al gauw een eerste keer prikte, maar Mbokani verzaakte om een beoordelingsfout van thuisgoalie Delanghe uit te buiten met het hoofd. De Waaslanders hadden nadien ook het balbezit, maar de kansen waren veeleer voor de thuisploeg. Een schot van Libert zoefde over de balk, diezelfde Libert kwam nadien een voetlengte te kort om een voorzet van Walbrecq in doel te deviëren. Wat later was het toch raak. Vukotic trapte in de val van Tabekou, die Vekemans de openingsgoal presenteerde. Beveren moest nu nog meer het offensief kiezen, maar verder dan een kopbal van Barry op inzenden van Hoggas kwamen de bezoekers voor rust niet.

Na de pauze werd Beveren al meteen een stevig handje geholpen door een dramatische scheidsrechter Pirard, die tot éénieders verbazing rood trok, toen Tabekou een blok zette. Met elf tegen tien walsten de Waaslanders uiteindelijk nog over de thuisploeg heen. Kablan schoof een afvallende bal in de verste hoek, Barry knikte een voorzet van de pas ingevallen Coopman voorbij Delanghe. Lierse trachtte nadien nog recht te kruipen, maar kwam niet verder dan een schot van De Schryver. Op tegenstoot legde Mbokani de partij in een definitieve plooi. Coopman en Ribeiro Costa zorgden in de slotfase nog voor zware verliescijfers.

SK Beveren blijft dankzij die zege bovenin de Challenger Pro League, Lierse moet de rol enigszins lossen.

LEES OOK. REACTIES. Goal Daan Vekemans levert opnieuw niks op: “Pirard fluit deze match naar de kloten”

©  BELGA

LIERSE K.: Delanghe, Libert (74’ De Schrijver), Raemaekers, Gillekens, Pupe, Laes, Brebels (74’ Schouterden), Van Acker, Walbrecq (54’ Rocha), Vekemans (63’ De Schryver), Tabekou.

SK BEVEREN: Reus, Wuytens (72’ Coopman), Vukotic, Bateau, Corryn (46’ Kablan), Van Damme, Everton Luiz, Ismaheel, Hoggas (46’ Ribeiro Costa), Mbokani (87’ Fall), Barry (92’ Wolff).

DOELPUNTEN: 19’ Vekemans 1-0, 57’ Kablan 1-1, 72’ Barry 1-2, 83’ Mbokani 1-3, 89’ Coopman 1-4, 92’ Ribeiro Costa 1-5.

GELE KAARTEN: 39’ Van Damme, 48’ Pupe, 59’ Raemaekers, 62’ Gillekens, 64’ Mbokani.

RODE KAART: 50’ Tabekou.

SCHEIDSRECHTER: Pirard.

TOESCHOUWERS: 4.000.

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws

Vastgoed

Jobs in de regio