Nijlen-speler Griffin Vets zit Julien Calor op de hielen. © Mpics

Nijlen gaat onderuit op Witgoor en pakt schamele 2 op 15: “We zitten in de hoek waar de klappen vallen”

Op bezoek bij Witgoor ging Nijlen zaterdag met 3-1 onderuit. The Blues speelden lang niet onaardig, maar gaven de tegendoelpunten al te gemakkelijk weg en zagen een sprankeltje hoop in de slotfase snel doorprikt. De jongens van coach Kenny Thompson blijven zo achter met een schamele 2 op 15.

Erwin Vandenbergh

Na twee gelijke spelen op een rij was blauw-wit naar Witgoor afgezakt met een enkel doel: de drie punten huiswaarts nemen. De bezoekers begonnen dan ook gretig aan de partij. “Dit was voor ons een belangrijke wedstrijd en dat zag je ook op de manier waarop we aan de aftrap verschenen”, weet Yannick Verlinden, die baalde als een stekker toen het doelpunt onverwacht aan de overkant viel. “Veel te gemakkelijk slikten we dat openingsdoelpunt. Daardoor holden we ook meteen achter de feiten aan. Witgoor was daarna zelfs dicht bij een dubbele voorsprong, al had ik ook niet het gevoel dat we veel weggaven.”

Tijdens de rust stuurde Kenny Thompson zijn troepen bij, wat aanvankelijk ook leek op te brengen. “In de openingsminuten van de tweede periode zetten we hoog druk. We kregen de thuisploeg ook geleidelijk aan in de tang. Maar net toen moest doelman Bielen zich voor een tweede keer omdraaien.”

Nijlen liet het hoofd niet hangen en bleef gefocust opzoek gaan naar de aansluitingstreffer. Een vrije trap van Verlinden spatte uiteen op de paal. Met nog een handvol minuten te gaan, was de linkerflankverdediger wel succesvol. “Mijn treffer gaf ons opnieuw hoop”, gaat de doelpuntenmaker verder. “Maar of we nog niet genoeg pech hadden, zette Witgoor iets later de 3-1-eindcijfers op het scorebord. Aan onze mentaliteit valt niets op te merken, maar we zitten duidelijk in de hoek waar de klappen vallen.”

Met matchen tegen Wezel en Houtvenne voor de boeg moet Nijlen de situatie dringend zien te keren. “Gelukkig zitten we met heel wat ploegen dicht bij elkaar in het klassement. Het kan met andere woorden snel keren. Twee keer winnen, staat gelijk aan een heel andere situatie. Laat ons daar tegen Wezel maar mee beginnen”, besluit Verlinden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen