Heist-speler Mathieu Troonbeeckx probeert voorbij Justin Dorcelus te geraken. © NDM

Heist zet sterke reeks verder tegen AA Gent U23: “Zelfs met een rits afwezigen hadden we alles goed onder controle”

Heist lijkt niet meer te stuiten. Ondanks de vele afwezigheden namen de Zwanen nu ook met 0-2 de maat van AA Gent U23. “We zitten in een goede flow”, weet ook flankverdediger Maxime Nys.

Nys hield mee de nul op het scorebord en vond de zege een logische uitslag. “Ik had het gevoel dat we de hele match alles goed onder controle hadden, ook al waren we flink gehavend door de afwezigheid van Lemti, Jannes, Absisan, Colman, Peers en Augustynen. Gent op zijn beurt moest drie spelers afstaan aan de eerste ploeg en wisselde noodgedwongen twee spelers in de eerste helft, waaronder hun doelman. In die eerste helft probeerden we vooral Orye aan de bal te krijgen. Na de pauze mikten we op de snelheid van Troonbeeck. Met resultaat, want bij het eerste doelpunt was hij de aangever.”

De afwerker van dienst was Yousri Sabhaoui. “Het was lang wachten op de beslissing”, zag ook Sabhaoui. “Ik brak de ban met mijn doelpunt. Voor een jonge speler zoals ik geeft dit toch een heel goed gevoel. Dit is mijn tweede doelpunt van het seizoen. Ik mag niet klagen, alles loopt momenteel echt prima voor mij”, aldus Sabhaoui, die Carrasco in de slotminuut de score nog zag verdubbelen.”

Heist zet dankzij de overwinning een sterke 12 op 12 neer. “We zitten in een goede flow”, weet ook Nys. “We moeten voor Nieuwjaar durven mikken op de zesde plaats. Dat moet tot de mogelijkheden behoren. Ook al spelen we nog tegen Patro Eisden en volgende week FC Luik. Maar we pakten al heel wat punten tegen ploegen uit de top vijf. Dus zij zullen ook niet op hun gemak zijn.” (gf)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen