Antwerpse Mighty Jimm (24) schittert als eerste Belg ooit op World Final breaking: “Trots dat ik mijn land kan vertegenwoordigen”

Antwerpen/New York -

De wereldtop van het breakdance tekende present in New York zaterdagavond voor de Red Bull BC One World Final. Dat is het meest prestigieuze breakdance-evenement van het jaar. De Antwerpenaar Dimitrios Grigoriou (24) – alias Mighty Jimm – behaalde de laatste zestien dansers en schrijft als eerste Belgische b-boy zo geschiedenis.

Dante Bellon

“Ik ben heel blij dat ik als eerste Belgische b-boy ooit ons land kon vertegenwoordigen op de Red Bull BC One World Final. Zeker in New York, de geboorteplaats van de hiphopcultuur”, zegt Dimitrios. Hij strandde in de achtste finales tegen de Kazak Amir. Uiteindelijk won de Amerikaan Victor.

Mighty Jimm heeft een Griekse vader en een Belgische moeder. Zijn jeugdjaren bracht hij vooral in het zuiderse land door, voor de vakanties kwam hij meestal richting België. Zo kwam hij in de wereld van het breakdancen terecht en nam hij vaak deel aan battles en kampen. Enkele jaren geleden verhuisde hij naar België en ging hij aan de slag als professionele artiest en dansleraar.

Naast Mighty Jimm stond ook de Kontichse Camine Van Hoof (25) – alias Camine – op het officieuze wereldkampioenschap. Zij geraakte niet voorbij de ultieme voorronde. Camine nam als tweede Belgische b-girl ooit deel aan de World Final. Eerder deed de Brugse Maxmax al twee keer mee. De Nederlandse India (16) uit Den Haag ging met de hoofdprijs aan de haal in The Big Apple nadat ze een foutloos parcours aflegde.

Olympische Spelen

In 2024 is breaking een sport op de Olympische Spelen van Parijs. Het Vlaams Olympisch Plan wil een delegatie afvaardigen en daarvoor kijkt het onder andere naar Grigoriou en Camine. Dat Mighty Jimm nu bij de beste zestien dansers ter wereld hoort, betekent dat zijn harde werk vruchten afwerpt. “Ik heb me de laatste maanden intensief voorbereid en samen met mijn coach op verschillende aspecten gewerkt. Het was een harde battle tegen Amir. Leerrijk. Ik weet nu precies wat mijn werkpunten zijn.”

Vastgoed

Jobs in de regio