©  BELGA

©  BELGA

©  Isosport

©  BELGA

©  BELGA

1 / 5
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Straffe comeback: Antwerp buigt 2-0 in gekke slotfase nog om in 2-2 tegen Club Brugge

Tot het slotkwartier zag het er niet naar uit dat Antwerp iets zou meegraaien uit Brugge, maar de wissels van Van Bommel beslisten er anders over. Club kwam voor de pauze 1-0 voor dankzij Mechele en verdubbelde op het uur de score via Jutgla. Topper gespeeld dacht iedereen, maar een stevig slotkwartier met goals van Frey en Janssen zorgde voor een puntendeling op Jan Breydel: 2-2. Antwerp behoudt zijn voorsprong van twee punten op Club en kan alsnog met een goed gevoel de WK-break in.

Diederik Geypen

LEES OOK. ONS OORDEEL. De invallers maken het verschil voor Antwerp

“We willen allebei winnen en we willen allebei niet verliezen”, zei Van Bommel voor de aftrap. Dat vertaalde zich in het spelbeeld voor de pauze. Beide teams stonden goed gepositioneerd, en toch vonden ze af en toe de ruimte om te prikken. De Laet zette al na twee minuten Mignolet aan het werk met een verrassend schot.

Antwerp kon zijn diepste man Janssen moeilijk bereiken. Club vond Jutgla wel. De Spanjaard die naast een WK-selectie greep moest voor de pauze altijd een van zijn goeie mogelijkheden benutten. Telkens vond hij Butez op zijn weg.

Twee keer Mignolet

Halverwege de eerste periode hadden de bezoekers hun beste minuten. Odoi liet Bataille vrij richting doel gaan. In de zoektocht naar zijn betere rechtervoet had de vleugelverdediger te veel tijd nodig om af te drukken. Mignolet, met petje op het hoofd, redde attent. De Brugse goalie had zijn lesje geleerd. Vorig seizoen kwam Antwerp nog op voorsprong toen Mignolet verblind werd door de zon. Ook met zijn pet liet de Rode Duivel zich bijna verrassen. Een corner van Stengs resulteerde net niet in een olympisch doelpunt.

©  BELGA

In deze topper deden behoorlijk wat WK-gangers mee. Mechele greep donderdag dan weer naast een ticket voor Qatar. De centrale verdediger schudde die frustratie van zich af door even voorbij het halfuur de landskampioen op voorsprong te koppen na een goed aangesneden corner van Skov Olsen. Het Antwerpse protest voor een duwfout van Vanaken op Vermeeren leverde niets op.

Antwerpse wissels renderen meteen

In het vierde kwartier was de fut er bij beide teams even uit. Club liet betijen. Antwerp had geen reactie in petto. Pas op het uur trapte Stengs nog eens richting Mignolet. In de tegenreactie stond het plots 2-0. Jutgla haakte slim af en trapte haarfijn binnen. Een klasseflits.

Om de bakens te verzetten haalde Van Bommel zijn tweespitsensysteem nog eens van onder het stof. Met succes. Janssen bediende Frey voor de aansluitingstreffer. Nog geen minuut later ging de bal op de stip. Mechele stopte de snellere Scott foutief af. De elfmeter was een koud kunstje voor Janssen, die zijn negende van het seizoen tegen de touwen duwde.

De Great Old duwde nog even door, maar de 2-2 bleef staan. Zoals Van Bommel vooraf voorspelde: “We willen allebei winnen en we willen allebei niet verliezen.” Al was deze uitslag gezien het scoreverloop vooral voor zijn team een opsteker.

©  BELGA

 • - Blauw-zwart klimt op voorsprong na een mooie kopbalgoal van Brandon Mechele: 1-0
  - Club Brugge kan voorlopige tweede plaats overnemen van Antwerp
  - De thuisploeg viert vandaag haar 131ste verjaardag
 • Rekent Antwerp tegen Club Brugge weer op youngster Vermeeren? “Als niemand uit blessure terugkeert, komt Tuurtje er opnieuw op”

  Met een boost na de broodnodige bekerkwalificatie en het nodige respect voor het Europese parcours van Club Brugge werkt Antwerp FC toe naar de laatste wedstrijd voor het WK. “Ik begrijp de kritiek bij Club niet zo goed”, blikte Mark van Bommel vooruit naar de topper van zondag.

 • Carl Hoefkens en Club Brugge moeten na helse periode zondag nog één keer aan de bak voor break: “Thuismatch tegen Antwerp is altijd speciaal”

  De Brugse politie staat op scherp voor Club Brugge – Antwerp van zondagmiddag. Voor de twee ploegen zal dat niet anders zijn want zowel Club als Antwerp hebben zware dagen achter de rug. Club-coach Carl Hoefkens zelfs een paar slapeloze nachten maar dat blijkt de aard van het beestje. “De match tegen Antwerp wordt de laatste na een ongelooflijk drukke periode”, blikt Hoefkens vooruit.

 • ‘De Cisse’ en ‘de Caje’ maken de balans op van Antwerp en Club Brugge: “In onze tijd zou er niemand gekraaid hebben naar het gedrag van Radja”

  ‘De Cisse en de Caje’. Het zou zomaar de naam kunnen zijn van een komisch duo of een tv-format, maar het is bovenal een goede combinatie om - zeker met het WK in het verschiet - herinneringen op te halen aan hun tijd bij de Rode Duivels én tegelijk vooruit te blikken op de topper tussen Club Brugge en Antwerp. “Dé vraag is: blijft de Genkse suprematie duren? Als dat zo is, staat het voor de ­halvering twintig punten voor.”

 • Opstelling Antwerp

  Antwerp: Butez, De Laet, Pacho, Alderweireld, Bataille, Yusuf, Vermeeren, Gerkens, Stengs, Balikwisha, Janssen. 

 • Opstelling Club Brugge

  Club Brugge: Mignolet, Odoi, Mechele, Sylla, Meijer, Nielsen, Vanaken, Onyedika, Skov Olsen, Lang, Jutgla.

 • 12u55

  Kan Antwerp tweede plek verdedigen op veld van Club Brugge?

  Club Brugge - Antwerp is dé kraker van de zeventiende speeldag in de Jupiler Pro League. Een duel tussen de nummers vier en twee, ook twee ploegen die allebei iets recht te zetten hebben. Een slap Club Brugge ging vorige week onderuit in de topper tegen AA Gent, Antwerp moet na een 1 op 9 dringend weer winnen. Kan The Great Old de tweede plaats vasthouden, of gaat Club Brugge erop en erover?

 • 13u05

  Zwart beest

  Een Antwerpse zege bij Club Brugge zal geen evidentie worden. Van de laatste negen confrontaties tussen beide teams kon Antwerp er slechts één winnen.

 • 13u19

  Gelukkige verjaardag, Club!

  Het wordt voor blauw-zwart een speciale dag, want de ploeg viert vandaag haar 131ste verjaardag.

 • 13u22

  17-jarige bij Antwerp

  Antwerp-coach Mark van Bommel houdt vast aan zijn type-elftal, al kiest hij net zoals in de beker wel voor de piepjonge Arthur Vermeeren. De 17-jarige middenvelder mag vandaag voor het eerst starten in de competitie. 
 • 13u25

  Mark van Bommel is duidelijk

  "We willen allebei winnen en we willen allebei niet verliezen." Met die woorden vat coach Mark van Bommel meteen mooi samen hoeveel er vandaag voor beide ploegen op het spel staat. Zowel Club als Antwerp moeten winnen om leider Racing Genk in het vizier te houden.

 • Hoe loopt deze kraker volgens u af?

  • Club Brugge wint

   58%
   282 stemmen
  • Gelijkspel

   20%
   97 stemmen
  • Antwerp wint

   22%
   106 stemmen
 • 13u29

  Applaus voor Ceulemans en Lambert

  Twee grootheden uit het rijke verleden van Club Brugge mogen onder luid applaus de aftrap geven. Mooi beeld: ook de Antwerp-spelers applaudisseren mee. Het doet Jan Ceulemans en Raoul Lambert zichtbaar deugd.

 • 13u30 Start van de 1ste helft

Vastgoed

Jobs in de regio