©  BELGA

Steven Defour “niet rouwig” om bizarre afloop in Charleroi, Rob Schoofs: “Vandaag zijn er geen winnaars”

Als voetballer heeft Steven Defour (34) vele oorlogen meegemaakt, maar dit? “Neen, winnen ondanks een achterstand en dan nog door een actie van de fans van de tegenpartij is me nooit overkomen”, zei de Malinwacoach na de gestaakte wedstrijd op Mambourg.

ydb, dige

LEES OOK. Einde wedstrijd nadat fans van Charleroi veld weer bestoken met vuurpijlen: spelers van Mechelen gaan drie punten vieren met fans

“Ik zit hier met een gemengd gevoel. Op basis van de eerste zestig minuten verdienen we de zege niet. En zelfs voor een punt brachten we Charleroi te weinig in de problemen. Nochtans zagen we de tegenstander met twijfel voetballen. En lag er ruimte om iets mee te doen. Maar zowel technisch – met te veel afval in het spel – als mentaal schoten we te kort. In balverlies is er nog veel werk, dat wisten we, maar dit was de eerste keer onder mij dat het ook in balbezit niet liep zoals we wilden. Simpele passes gingen vaak mis. We weten wat te doen in de WK-stop.”

Ook al leek er in Charleroi niets in te zitten, Defour en zijn ploeg keerden wel met drie gouden punten terug naar Mechelen. “Ik leef mee met Frank (Defays, red.) en zijn spelers. Zij hebben hier uiteindelijk niets mee te maken. Maar hoe erg dit voor hen ook is, ik ben niet rouwig om het feit dat we de volle buit mee graaiden. De regels zijn voor iedereen duidelijk.”

Rob Schoofs: “Vandaag zijn er geen winnaars”

De drie punten zullen dan wel richting KV Mechelen gaan, maar bij aanvoerder Rob Schoofs en co heerste er toch niet bepaald een hoerastemming. “Vandaag zijn er geen winnaars”, zuchtte de Limburger. “Wat hier gebeurd is, heeft niets met voetbal te maken. Jammer voor de club Charleroi en hun spelers. Volgens het reglement zullen we de drie punten wel krijgen, maar daarmee is alles dan ook gezegd.”

Schoofs zelf veroordeelt stellig het gedrag van de thuisfans. “Supporters denken tegenwoordig dat ze heel veel macht hebben. Waar gaat dit naartoe? Elk weekend is er wel ergens een voorval met supporters. Geen idee wat ze hiermee willen bereiken.”

LEES OOK. Gedegouteerde Mehdi Bayat is furieus na gestaakte wedstrijd: “Wat moet ik doen? Mijn ploeg failliet laten gaan?”

©  BELGA

MEER OVER KV Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio