©  BELGA

©  BELGA

©  BELGA

©  BELGA

©  BELGA

1 / 5
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Feestje in de Kempen! Westerlo peuzelt KV Oostende op en scoort liefst zes keer

Met een knalprestatie duikt Westerlo de competitiestop in. De Kemphanen hakten KV Oostende de pan in en troffen zes keer raak. Voor de rust stond al een geruststellende 3-0-voorsprong op het bord. In de tweede helft ging het Kempische feestje verder.

Bart D’haene

Een zonnige herfstdag in het Kuipje was het perfecte decor voor de laatste competitiewedstrijd voor de herfstbreak. Jeugdspelers uit de buurt zorgden voor sfeer in de tribunes. Westerlo schoot gretig uit de startblokken. Tuur Dierckx stuitte na amper twee minuten en een mooie doorsteekbal van Maxim De Cuyper op doelman Dillon Phillips. In de rebound trapte Dorgeles Nene hoog over. Ook op een indraaiende voorzet van Tuur Dierckx liet de Engelse goalie zich niet verrassen. Aan de overkant greep Sinan Bolat gevat in op een poging van Fraser Hornby en zoefde een volley van Cameron McGeehan rakelings naast. KV Oostende probeerde hoog druk te zetten, maar het balbezit was voor Westerlo en Jonas De Roeck had zijn huiswerk uitstekend gemaakt. Met vlotte balcirculaties lieten zijn spelers de kustjongens voortdurend achter een ongrijpbare bal lopen.

©  BELGA

Iets voorbij het openingskwartier was het raak voor de thuisploeg. De Cuyper onderschepte de bal en stuurde Nene weg. De Malinees werkte koelbloedig af. Westerlo kwam nu helemaal onder stoom. Tot twee keer toe kreeg Nacer Chadli een kopkans. Eerst kopte hij over, een minuut later naast. Het tweede doelpunt van Westerlo hing in de lucht. Lukas Mineiro, de vervanger van de zieke Nicolas Madsen, waagde zijn kans. Zijn schot week af op Osaze Urhoghide en aan de tweede paal werkte Tuur Dierckx de afgeweken bal in doel.

Twee keer topschutter Foster

Westerlo hield de voet stevig op het gaspedaal. Lyle Foster zette zich door en Nene trapte zijn assist op Phillips. De aansluitingstreffer van Hornby werd - terecht - afgekeurd voor buitenspel van Urhoghide. Zes minuten later konden de boeken helemaal dicht. Mc Geeghan bracht Bryan Reynolds ten val. Chadi trapte de strafschop in de linkerhoek voorbij Phillips. Dominik Thalhammer, de coach van de bezoekers, greep na de rust in en voerde prompt drie wissels door. Veel effect had het niet, want bij de eerste de beste kans moest Phillips zich een vierde keer omdraaien. Uitblinker Nene legde de bal prima opzij, Foster trapte met links zijn zevende doelpunt van het binnen en amper drie minuten later zelfs nummer acht na geklungel in de bezoekende verdediging. De forfaitcijfers stonden op het bord en het publiek genoot. Met Mexican waves. Jonas De Roeck kon aan zijn applauswissels beginnen. Ook de ingevallen Halil Akbunar piikte nog zijn doelpunt mee en legde de eindstand vast met een rake schuiver.

©  BELGA

Westerlo: Bolat, Seigers, Tagir, Reynolds (78’ Jordanov), De Cuyper, Fixelles, Mineiro (73’ Neustädter), Nene (73’ Vaesen), Dierckx, Chadli (65’ Akbunar), Foster (78’ Vetokele)

KV Oostende: Phillips, Urhoghide, Tanghe, Katelaris (46’ Capon), Rocha (46’ Osifo), McGeehan, Sakamoto (84’ Musayev), D’Haese, Boonen (46’ Atanga), Ambrose (57’ Bätzner), Hornby

Doelpunten: 16’ Nene (De Cuyper), 28’ Dierckx 2-0, 40’ Chadli (penalty) 3-0, 49’ Foster (Nene) 4-0, 53’ Foster 5-0, 81’ Akbunar (De Cuyper) 6-0

Gele kaarten: 33’ Nene, 60’ Hornby, 70’ McGeehan

Rode kaarten: /

Scheidsrechter: Nicolas Laforge

    MEER OVER KVC Westerlo

    MEER OVER VOETBAL