Zondag verdedigt Delfine Persoon haar WBC-titel

Zondag verdedigt Delfine ­Persoon (37), de meervoudige wereldkampioene WBC in het lichtgewicht, in Dubai haar ­wereldtitel WBC Silver in het ­superpluimgewicht tegen Ikram Kermat (38), een Duitse met ­Tunesische roots. De kamp tegen Kermat is van enorm belang in functie van de unieke en wellicht allerlaatste kans voor Persoon om als onbetwiste wereldkampioene WBC World in het superpluim­gewicht afscheid te kunnen ­nemen van de actieve bokssport.

De winnares van zondag wordt namelijk de uitdager van de ­Amerikaanse Alicia Baumgardner, de huidige wereldkampioene WBC World bij de superpluim­gewichten. Maar daar wil ­Persoon nog niet aan denken.

“Ik kan daar alleen op antwoorden dat ik nu alleen maar denk en handel in functie van de kamp ­tegen Kermat. Het heeft echt geen zin te praten over de gordel WBC World als het mogelijk is dat ik die van WBC Silver verlies. Dus focus op zondag en daarna zien we wel.”

En toch: Kermat (14 kampen, waarvan 11 gewonnen) is 38 en moeder van twee kinderen en lijkt ons niet in staat Persoon (50 kampen, 47 gewonnen) te bedreigen. (rl)

Vastgoed

Jobs in de regio