De leden van de kindergemeenteraad onthulden samen met hun volwassen collega’s een vlindertegel tegen zinloos geweld. © AF

Jeugd brengt boodschap van vrede en tegen zinloos geweld

Laakdal -

Naar aanleiding van Wapenstilstand plantte de kindergemeenteraad van Laakdal een vredesboom voor het gemeentehuis en de jongeren onthulden ook een vlindertegel tegen zinloos geweld.

Net als overal in België werd ook in Laakdal 11 november herdacht en bij de plechtigheden kreeg de jeugd een prominente rol toebedeeld. Kinderburgemeester Louis Caers en zijn schepenen plantten een vredesboom op het evenementenplein voor het gemeentehuis. Die versierden ze met kleurrijke slingers, tekeningen en vredesboodschappen.  

Voor het gemeentehuis werd een vredesboom geplant en versierd. © AF

Aan het monument achter het oude gemeentehuis werd hulde gebracht aan de overleden soldaten maar ook hier was er een belangrijke taak weggelegd voor de Laakdalse jongeren. Een tijdcapsule met brieven en tekeningen werd ingegraven voor de toekomst en de leden van de kindergemeenteraad onthulden een vlindertegel tegen zinloos geweld. Kinderburgemeester Louis Caers nam het woord en beloofde plechtig dat zijn schepenen en hijzelf tijdens hun ambtsperiode verschillende acties zullen ondernemen tegen zinloos geweld en pesten. (af)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners