Drummer, sportieveling en deel van een tweeling: agent Thomas M. (29) overleefde mesaanval in Schaarbeek niet

Politieagenten Jason P. en Thomas M. stonden donderdagavond te wachten voor een rood licht toen ze plots werden aangevallen door een man met een mes. De agressor stak eerst het mes in de hals van Thomas M., waarna hij naar de andere kant van de wagen liep om ook Jason P. te steken. De 29-jarige Thomas M. stierf uiteindelijk aan zijn verwondingen.

Gilles LiesenborghsBron: Sudpresse, RTL

LEES OOK. Doodgestoken politieagent in Schaarbeek: “Tweede agent is buiten levensgevaar, we zijn in shock”

Thomas (29) en Jason (23) konden het goed met elkaar vinden. De twee waren gisterenavond samen op patrouille in Schaarbeek toen het drama zich voltrok. Jason kon in al het tumult nog om bijstand roepen via de dispatch, maar toen de hulp arriveerde, waren beide agenten al zwaar toegetakeld. De dader werd geneutraliseerd door een van de ter hulp gesnelde inspecteurs en Jason en Thomas werden in alle haast overgebracht naar het ziekenhuis.

Jason werd met spoed geopereerd en verkeert intussen buiten levensgevaar. Thomas M. kende minder geluk. Hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De 29-jarige jongeman, afkomstig uit Donceel, in de provincie Luik, was nog maar vier jaar in dienst bij de politie. Enkele jaren geleden werkte hij nog in de horeca. In zijn vrije tijd was Thomas een drummer en een sportieveling, zo trok hij geregeld de bergen in om te gaan skiën. Hij had een tweelingbroer en een zus.

Zijn familie en vriendin blijven verweesd achter.

LEES OOK. Dader steekpartij zat eerder al in gevangenis en staat bekend als extremist

Verslagenheid

De brutale dood van Thomas M. is ook in zijn geboortestreek op ongeloof onthaald. Arnaud Delvaux, schepen van stedenbouw, kerkfabriek, vernieuwbare energieën en mobiliteit in Donceel is er het hart van in. “Ik kon mijn oren niet geloven. Veel mensen hier kennen Thomas heel goed, niet in het minste omdat hij deel heeft uitgemaakt van het jeugdhuis. Wij hebben meteen beslist om de nationale driekleur halfstok te hangen.

En ook medestudenten van Thomas aan de politieschool laten hun verslagenheid op sociale media blijken: “Wij hebben samen een fantastische tijd meegemaakt op de politieschool. En nu moeten wij afscheid van u nemen zonder de kans gekregen hebben u nog eens terug te zien. Heel erg triest is dat.”

LEES OOK. Agent doodgestoken in Brussel: dit weten we al

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER