© ATV

Tracker onder Porsche Mark Van Bommel leidt speurders naar verdachte, 25-jarige opgepakt in Kapellen

De Antwerpse politie heeft een 25-jarige man uit Kapellen opgepakt voor de poging tot overval op Antwerptrainer Mark Van Bommel. Onder meer een tracker onder de Porsche van Van Bommel leidde de speurders naar de verdachte.

,sare, jtp, pjc

De 45-jarige Mark van Bommel reed in de nacht van 24 op 25 oktober 2022, even na middernacht, de ondergrondse garage van zijn appartementsgebouw aan de Entrepotplaats op het Eilandje in Antwerpen binnen. In de parking bleek hij opgewacht te worden door een man met een vuurwapen en die een zaklamp bij zich had.

In een koelbloedige reflex zette Van Bommel zijn auto in achteruit en reed hij de parking weer uit. Op straat botste hij tegen een geparkeerde Mercedes waardoor een alarm begon te loeien. Van Bommel begon volgens het parket ook luidkeels om hulp te roepen waarop de dader te voet wegvluchtte.

Omdat de aanpak erop wees dat de dader goed wist waar en wanneer hij Mark Van Bommel zou kunnen aantreffen, werd de Porsche van de Antwerptrainer in beslag genomen voor verder onderzoek. “Onder de wagen werd een tracker teruggevonden”, bevestigt parketwoordvoerder Kristof Aerts. Het was onder meer die tracker die de speurders van de lokale recherche van de politiezone Antwerpen naar een verdachte geleid heeft. Ook camerabeelden van de omgeving wezen de onderzoekers in de richting van een 25-jarige man uit Kapellen. “Hij werd donderdagnamiddag opgepakt”, zegt Aerts. “De man ontkende in zijn eerste verklaringen zijn betrokkenheid.” De verdachte werd aangehouden en zal volgende week voor de raadkamer verschijnen.

Luxehorloge

Van Bommel met zijn Rolex. 

Zolang de verdachte de feiten ontkent zal ook niet meteen duidelijk worden waar hij het op gemunt had. In de omgeving van het onderzoek valt wel te horen dat de piste van een mislukte horlogeroof waarschijnlijker is dan die van een mislukte carjacking. Een dure Rolex is op de zwarte markt gemakkelijker te slijten dan een Porsche. Ook in Nederlandse media werd de afgelopen weken al aangehaald dat de dader het allicht op de horloge van de Antwerpcoach voorzien had.

Luxehorloges zijn een populair goed bij criminelen, in een niet zo ver verleden werden ook ondernemers Bart Versluijs en Miguel Dheedene met geweld van hun peperdure klokken beroofd. In Nederland was enkele jaren geleden zelfs een ‘Rolexbende’ actief, zij volgden klanten uit exclusieve horecazaken en beroofden hen nadien op een rustigere plek, vaak met extreem geweld, van hun juwelen en uurwerken.

Kostbare spullen verkocht

Van Bommel deed de eerste dagen na het incident nogal luchtig over het voorval, maar inmiddels beseft hij naar verluidt zeer goed dat hij aan een drama ontsnapt is. Hij heeft dan ook al zijn kostbare spullen van de hand gedaan om in de toekomst minder kans te lopen om nogmaals geviseerd te worden. Ook zou Van Bommel graag verhuizen en hij verblijft op dit moment niet meer in het bewuste appartement.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Voetbal