Ivan Cornelis, Jonathan Ipekdjian en Christophe De Mey klinken op de opening en het succes van ‘hun’ Delitraiteur in Schilde.  © JAA

Delitraiteur opent in Schilde: meer dan tweehonderd hapklare maaltijden met restaurantkwaliteit

Schilde -

Delitraiteur is na Brussel en Waals-Brabant ook aan de verovering van Antwerpen begonnen. Nadat de keten van de Belgische retailgroep Louis Delhaize vorig jaar al een winkel opende in Ekeren, is er nu ook één in Schilde. In een voormalige autoshowroom liggen voortaan zeven dagen op zeven minstens tweehonderd verschillende verse maaltijden, slaatjes en andere delicatessen te wachten.

Jan Auman

De veertigste Delitraiteur, handig gelegen bij de inkom van Schilde langs de Turnhoutsebaan, wordt via een franchiseformule uitgebaat door drie jonge lokale ondernemers: Christophe De Mey uit Wijnegem en Jonathan Ipekdjian en Ivan Cornelis uit Schilde.

“We brengen met Delitraiteur iets extra, ongezien voor deze regio”, leidt Christophe ons trots rond in de imposante winkel van wel driehonderd vierkante meter. “Dan heb ik het niet alleen over onze zeer uitgebreide openingsuren, maar vooral over het aanbod van dagverse, kwalitatieve producten en hoogwaardige kant-en-klaargerechten. Ik durf gerust te stellen dat we de restaurantervaring tot bij de mensen thuis brengen en dat aan supermarktprijzen. Zowat al onze maaltijden zitten in de prijsklasse 9 tot 12 euro.”

Christophe De Mey toont twee van de toppers uit het Delitraiteur-gamma: Indiase scampi en pasta met truffel. © JAA

Gomad

De Mey is goed geplaatst om uitspraken te doen over de kwaliteit van wat er in de koelvakken ligt van de nieuwste voedingszaak in Schilde. “Zowat de helft van de maaltijden produceer ikzelf met mijn bedrijf Gomad in Wijnegem. We bouwden met de jaren een gigantische culinaire bibliotheek uit. In tegenstelling tot het grote repertoire blijven ambachtelijkheid en kleinschaligheid bij Gomad van groot belang. Ik durf te stellen dat we het gastronomisch niveau benaderen, zonder smaakversterkers of kleurstoffen uiteraard.”

“We zijn ook trots op onze officiële titel van inclusieve onderneming. We maken bewust werk van de opleiding en (her-)integratie van medewerkers uit doelgroepen die elders moeilijk aan de slag geraken. En ook duurzaamheid dragen we hoog in het vaandel. Onze maaltijden zijn zo verpakt dat er een minimum aan afval overblijft na consumptie”, aldus De Mey.

Scampi ‘kerala moilee’ met een trio van wilde rijst en chili flakes, een in de sector van de bereide maaltijden unieke rumsteak met aardappeltjes en een truffelpasta die niet zou misstaan in een uitstekend Italiaans restaurant zoals Mosselino in Schoten. Delitraiteur-medevennoot Jonathan Ipekdjian kan het weten want daar staat zijn zus Valérie in de keuken.

Wie wil, kan zijn bakje ter plaatse opwarmen en in het beperkte restaurantgedeelte plaatsnemen achteraan. Voorts kan je in Delitraiteur Schilde huisgemaakte sandwiches, slaatjes, wraps halen en vers seizoensfruitsap tappen. Er is ook een notenbar, bar met biosoepen, ruim assortiment brood, verse groenten, fruit en nog veel meer. Zelfs exclusief is de aanwezigheid van het volledige Nespresso-gamma, dat normaal alleen via de eigen winkels van de internationale koffiegigant of online te verkrijgen is. Delitraiteur Schilde heeft tot slot heel wat wijnen en bieren in de rekken en zelfs een klein aanbod non-food.

De drie zaakvoerders van Delitraiteur Schilde Christophe De Mey, Jonathan Ipekdjian en Ivan Cornelis kregen voor de officiële opening versterking van burgemeester Dirk Bauwens en Delitraiteur-CEO Alexandre Terlinden. © JAA

Groei

Burgemeester Dirk Bauwens (N-VA), die de nieuwste handelszaak in zijn gemeente officieel kwam openen, spreekt van een aanwinst. Hij verwacht dat de zaak zal floreren gezien het overweldigend aanbod en de uitstekende ligging. Ook Alexandre Terlinden, afgevaardigd bestuurder van de Delitraiteur Groep, is ervan overtuigd dat zijn filiaal in Schilde de weg zal bereiden voor een doorbraak van de voedingsketen in Antwerpen.

“We draaien nu al een omzet van honderd miljoen euro op jaarbasis. De komende tien jaar willen we dat cijfer verdubbelen. In diezelfde tijd zullen we ook het aantal winkels verdubbelen, van veertig naar tachtig. In het Antwerpse is er zeker plaats voor vijf Delitraiteurs. Na Ekeren en Schilde zoeken we nu een locatie en partner voor een gemeente in de zuidrand van Antwerpen. In 2023 openen we sowieso nog winkels in Ukkel, Aalst en Lochristi.”

Delitraiteur Schilde, Turnhoutsebaan 104 in Schilde. Zeven dagen op zeven open, van 7 tot 22u, ook op feestdagen.

© JAA

© JAA

© JAA

© JAA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER