Voetbalfeest ondanks zware nederlaag. © koen fasseur

Supporters Cappellen laten zien dat voetbal ook een feest kan zijn

Kapellen -

Royal Cappellen Football Club speelde deze week tegen eersteklasser Union en ging de boot in met 1-7. Ondanks de nederlaag toonde een vol stadion dat voetbal een echt feest kan zijn, ook na een nederlaag.

Een vol stadion zag hoe Cappellen de 1-0 op het scorebord zette. Euforie, gezang, gejoel … een feest. Dat voetbalfeest bleef duren, ook toen de bezoekers gelijk maakten en in de tweede helft uitliepen tot 1-7. 

LEES OOK. Cappellen kwam zowaar op voorsprong tegen Union, maar kreeg nadien voetballes

Al te veel horen we de jongste maanden dat bij verlies de supporters negatief uit de bol gaan. Vernielingen en vechtpartijen laten dan de negatieve kanten van het voetbal zien. De supporters van Cappellen toonden dat het echt wel anders kan. Een hele wedstrijd zorgden ze voor een waar voetbalfeest. Na affluiten liepen de jongens van Cappellen een ereronde en werden ze bejubeld. Jonge voetballertjes liepen het veld op om een handtekening of een selfie met Dante Vanzeir. Het deerde hen niet dat hij de centrumspits van Union is. Voor hen is hij een idool.

Op de foto met Dante Vanzeir. © koen fasseur

Zes jaar geleden werd Carlo Van Acker voorzitter van de Kapelse voetbalclub. “Cappellen is één team! Dat is het geheim, als je van een geheim kan spreken. De gouden regel is dat iedereen even belangrijk is. Ouders, jeugd, spelers, toeschouwers, de terreinverantwoordelijke, kortom iedereen die betrokken is bij Capellen telt mee”, onderstreept Van Acker.

(evdw)

Voetbalfeest. © koen fasseur

Voetbalfeest. © koen fasseur

Voetbalfeest. © koen fasseur

Voetbalfeest. © koen fasseur

Voetbalfeest. © koen fasseur

Voetbalfeest. © koen fasseur

Voetbalfeest. © koen fasseur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Beker van België