Deze foto werd genomen naar aanleiding van het vijfjarig bestaan van ‘t Zolderke. © Eindhout.net

Retrofuif brengt jeugdhuis ’t Zolderke weer tot leven

Laakdal -

Met ‘Back to ’t Zolderke’ staat zaterdag 12 november een speciale retrofuif gepland in zaal Dennenoord in Laakdal. Voor de prille zestigers wordt dit zonder twijfel een memorabele avond, maar uiteraard zijn ook alle andere leeftijden welkom op de fuif.

Annelies Frederickx

De affiche van de retrofuif. © RR

Retrofuif ‘Back to ’t Zolderke’ wordt georganiseerd door en ten voordele van Zonne-Run vzw in samenwerking met Del Turo, DJ en medeoprichter van ’t Zolderke. “In de jaren ’60, ’70 en ’80 van de vorige eeuw was jeugdclub ’t Zolderke in Eindhout een begrip in de regio”, vertelt Jef Geukens van Zonne-run vzw. “Alle jeugd uit de wijde omgeving kwam ieder weekend naar ’t Zolderke afgezakt want in het ontmoetingscentrum werden live-optredens georganiseerd, wat destijds een unicum was. Beginnende artiesten zoals Urbanus en Jacques Vermeire passeerden er de revue voor zij de grote podia veroverden.”

Op ‘Back to ’t Zolderke’ zal zaterdag de sfeer van toen heersen want de fuif is ook ‘back to vinyl’. “De singletjes en LP’s van die tijd worden bovengehaald en via platenspelers door de boxen gejaagd”, aldus nog Jef Geukens. “De bedoeling is om een leuke retroavond te beleven met de jeugd van toen, de prille zestigers van nu, maar uiteraard zijn alle leeftijden welkom. Oorspronkelijk stond onze retrofuif in 2020 gepland maar moest toen om de gekende reden uitgesteld worden. Na twee jaar wachten kunnen we nu eindelijk feesten en daar hebben alle Eindhoutenaren enorm naar uitgekeken. Het evenement leeft echt en ‘Back to ’t Zolderke’ is al lange tijd het gespreksonderwerp in het dorp.”

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners