©  AP

Museumdirecteuren vragen klimaatactivisten te stoppen

Tientallen directeuren van vooraanstaande musea over de hele wereld roepen klimaatactivisten in een gezamenlijke verklaring op te stoppen met hun acties. Volgens musea als het Louvre in Parijs, Guggenheim in New York en Uffizi in Florence “onderschatten activisten de kwetsbaarheid van deze onvervangbare voorwerpen”.

Bron: BELGA

De verklaring, die werd opgesteld op initiatief van het Prado in Madrid, volgt op de klimaatacties waarbij onder meer soep gegooid werd naar werken van Vincent van Gogh in Londen en Rome en een schilderij van Claude Monet met aardappelpuree werd bekogeld. “Deze werken moeten worden bewaard als onderdeel van ons cultureel erfgoed”, aldus de 92 museumdirecteuren.

De musea benadrukken vrij toegankelijk te willen blijven voor het publiek. “Als museumdirecteuren aan wie de zorg voor deze werken is toevertrouwd, zijn wij dan ook diep geschokt door de riskante acties die de kunst in gevaar brengen”, aldus de verklaring.

LEES OOK. Hij dacht gewoon een standje te krijgen van de rechter, nu vliegt hij in de cel: klimaatactivist Wouter hevig geschrokken, aldus advocaten

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER