© ATV

Kringwinkel sluit De Kilomeet in Deurne: “We weten niet waar de spullen uiteindelijk terechtkomen, zelfs vermoedens van kinderarbeid”

Deurne -

De Kilomeet, een bekende tweedehandswinkel in Deurne, sluit na vijf jaar de deuren. De Kilomeet is onderdeel van de Kringwinkel en recupereert het materiaal dat in de klassieke kringwinkels niet verkocht geraakt.

Bron: ATV

De winkel in Deurne sluit onder meer de deuren omdat er vermoedens zijn van wanpraktijken. “Onze bezorgdheid is dat we niet weten waar die spullen uiteindelijk terechtkomen. We hebben sterke vermoedens dat er eventueel kinderarbeid of uitbuiting in de hand wordt gewerkt, of dat de spullen ergens als afval eindigen langs een of andere rivier”, zegt Frank Dingemans, innovatiemanager van De Kringwinkel.

“Het laatste wat we willen doen is afvaldumping faciliteren. Wij proberen net te zoeken naar alternatieve concepten, waarbij we met zekerheid kunnen zeggen dat de keten van a tot z klopt. Wij zijn een sociale organisatie die staat voor eerlijke tewerkstelling en voor een duurzame samenleving en we zullen te allen tijde onze sociale en ecologische verantwoordelijkheden nemen”, aldus Dingemans.

Wat ook meespeelt in de beslissing is dat het huurcontract van het pand aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne verloopt en De Kringwinkel wil ook dat alle vestigingen dezelfde naam krijgen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen