De cast van De Kuren van Verschueren op het podium. ©  kma

KWB Pulle speelt ‘De Kuren van Verschueren’ voor het eerst onder nieuwe regisseur

Pulle -

In Pulle zijn er nog poetsvrouwen die voor 7 euro komen kuisen en prostituees die voor 50 euro aan huis komen. Althans, als we De Kuren van Verschueren, het nieuw blijspel van de KWB van Pulle, mogen geloven. De toneelafdeling van de KWB speelt er voor het eerst onder de nieuwe regisseur André Rijmen. Dat Pulle als cultuurdorp van de gemeente Zandhoven na twee toneelloze coronajaren gehunkerd heeft naar komedie van eigen bodem, blijkt uit de voorverkoop. Zo goed als alle zes de voorstellingen zijn al uitverkocht.

Bijna alle weekavonden brandt er ’s avonds licht in de oude parochiezaal van Pulle. De KWB van Pulle repeteert er volop voor De Kuren van Verschueren, een blijspel in drie bedrijven van Eddy Van Ginckel. Het is een typisch toneelstuk vol persoonsverwisselingen. Gust Verschueren regelt een callgirl voor zijn beste vriend en eeuwige vrijgezel Omer, maar geeft per ongeluk zijn eigen adres op. Daar heeft zijn vrouw net een poetsvrouw opgebeld die ook voor het eerst langskomt. Als de eerste 50 euro vraagt voor haar seksuele diensten, en de tweede slechts 7 euro om een uur te komen (stof)zuigen, ontstaan er hilarische Babylonische spraakverwarringen.

Vanaf volgende week wordt er in de toneelkleding gerepeteerd, maar nu is het nog ‘gewoon’. ©  kma

In 2019 regisseerde de nu 87-jarige Fons Cools het laatste toneelstuk van de KWB Pulle, maar de fakkel is nu doorgegeven aan André Rijmen. Hij neemt zelf ook nog een rol op zich. Luc Sempels, Elst Tempst, Pascal Mols, Els Corthout, Tessa Smolders, Kim Van Looy en Jill Mols maken de cast compleet. Marcel Van Nunen en Dries Frans bouwden het podium, Katleen Lemmens doet de grime en Jozef Havelaerts tekent voor belichting en geluid.

Toneel is nog superpopulair in Pulle, want de zes voorstellingen die lopen van 18 november tot en met 3 december zijn op enkele zitjes na zo goed als volzet. “Ik denk dat het komt omdat er twee jaar geen toneel is geweest door de coronabeperkingen”, zegt Rijmen. “We laten in de parochiezaal in het midden ook een rij open om wat meer ruimte te voorzien zodat de zaal niet volgepakt zit.” Wie toch nog een plek wil bemachtigen kan zich tot de KWB wenden, maar zal snel moeten zijn. (kma)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio