© District Hoboken

Lopen door Sorghvliedt en Broydenborg met de Jaak Schram Parkloop op 19 november

Hoboken -

Op de derde zaterdag van november trekt Hoboken traditioneel zijn loopschoenen aan voor de Jaak Schram Parkloop. Zaterdag 19 november ligt er weer een parcours klaar in de parken Sorghvliedt en Broydenborg. Om 13.30 uur testen de allerkleinsten hun loopbenen op een Eurojogging van 1 km. Daarna meten de andere deelnemers zich met elkaar op een afstand naar keuze die varieert van 2,5 tot 10 kilometer.

Als eerbetoon aan bezieler Jaak Schram, wiens grote drijfveer was om zoveel mogelijk kinderen aan het sporten te krijgen, wordt dit jaar al voor de 48e keer de ‘Jaak Schram Parkloop’ georganiseerd, één van de oudste loopwedstrijden van Antwerpen. Tijdens de parkloop ontdek je al joggend park Sorghvliedt en Broydenborg en kan je de kuiten testen worden op de helling van de Belvedère.

“Hoewel de basis van de Jaak Schram Parkloop steeds de loopwedstrijd zal blijven, wordt dit jaar de nadruk gelegd op de Jaak Schram als familiegebeuren”, zegt het district Hoboken. “Zo is er voor de kinderen een springkasteel, grime, airbushtattoo’s en een ballonenvouwer. De (groot)ouders kunnen een koffie en een warme snack bestellen aan een foodtruck. Voor de sportievelingen is er een mobiele loopanalyse.”

Inschrijven kan je op de dag zelf vanaf 12u in Park Sorghvliedt aan de ingang aan de Moretusstraat.  (svo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners