© ATV

Sihame El Kaouakibi vraagt plots twee parlementair medewerkers aan, ook al is ze al twee jaar afwezig: Vlaams Parlement weigert

Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi heeft twee parlementair medewerkers aangevraagd, ook al is ze al twee jaar met ziekteverlof. Het Vlaams Parlement heeft dat geweigerd, ondanks het feit dat ze er eigenlijk wel recht op heeft.

debnBron: VTM Nieuws, Belga

TIJDLIJN. Sihame El Kaouakibi al ruim anderhalf jaar onder vuur: dit ging vooraf

Het Uitgebreid Bureau van het Vlaams Parlement vindt het niet kunnen dat een parlementslid, dat al twee jaar geen parlementair werk gedaan heeft, zo’n medewerker krijgt. Die beslissing kan door El Kaouakibi aangevochten worden en ze zal daarin ook wellicht gelijk krijgen.

Enkele weken geleden was de gewezen Open Vld’ster plots opnieuw aanwezig in het Vlaamse halfrond, toen het parlement haar onschendbaarheid ophief. El Kaouakibi wilde voor de camera’s haar speech opleveren, maar het parlement weigerde dat. El Kaouakibi mocht wel haar speech geven in gesloten zitting. Enkele dagen later zette ze die ook online op Instagram.

Volgens meerdere bronnen in het parlement was een van de twee voorgedragen medewerkers Jiri De Laet. De Antwerpenaar was lange tijd parlementair medewerker van Vlaams Parlementslid Willem-Frederik Schiltz (Open Vld). Begin dit jaar werd De Laet kabinetschef van Antwerps schepen Erica Caluwaerts (Open Vld). In die functie werd hij na iets meer dan een maand ontslagen.

LEES OOK. Antwerpen eist meer geld van Sihame El Kaouakibi dan parket: “Onze auditdienst leverde goed werk, we staan sterk”

Met de aanvraag voor twee halftijdse medewerkers lijkt het erop dat het onafhankelijk parlementslid denkt aan een politieke comeback. Haar ziektebriefje geldt nog tot en met 31 december 2022.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER