©  BELGA

OVERZICHT. Hij komt, hij komt!: Hier lees je in welke Antwerpse districten de Sint nog arriveert

Berchem, Zandvliet, Ekeren, Hoboken, Merksem, Wilrijk -

Sinterklaas is weer bijna in het land. Komende zaterdag 12 november komt hij met zijn boot aan in het centrum van Antwerpen. Maar ook in een aantal Antwerpse districten doet hij zijn ronde. Zo houdt hij halt in Berchem op 20 november, Zandvliet op 27 november, Ekeren op 26 november, Hoboken op 3 december, Merksem op 3 en 4 december en Wilrijk op 27 november.

Saar Van Olmen

Berchem

Op zondag 20 november landt de Sint om 13.30u op de luchthaven van Deurne. Nadien gaat hij via de Diksmuidelaan, de Statiestraat en de Driekoningenstraat naar het Frans Van Hombeeckplein, samen met Pieten, steltlopers, clowns en muzikanten. Ook dit jaar kunnen kinderen na de stoet Sinterklaas ontmoeten op het Frans Van Hombeeckplein. Voor ieder kind is er een cadeautje. Muziek- en dansgroepen zorgen voor extra sfeer.

Om 12u gaan de deuren van de luchthaven open, de stoet gaat van start om 14u. Kinderen kunnen de Sint ontmoeten om 16u.

Berendrecht-Zandvliet-Lillo

De Sint en zijn Pieten komen op zondag 27 november tussen 10.30 en 14u naar vrijetijdscentrum De Schelde in district Berendrecht-Zandvliet-Lillo. De Pietenbende voeren er samen met goochelaar Magic Yvo een heuse goochelshow op voor de hele familie. Na deze voorstelling vol muziek maakt de Sint tijd om alle kinderen te ontmoeten in de foyer en krijgen ze een snoepzakje mee naar huis.

Meer info via deze link.

Ekeren

Dit jaar komt de Sint ook naar Ekeren, op 26 november. Om 14u begroet hij alle kinderen aan zwembad De Schinde. Nadien gaan ze samen met hem naar Kasteel Veltwijck en kunnen ze hun kleurplaat afgeven die je kan ophalen bij de deelnemende Ekerse handelaars. In ruil daarvoor krijgen ze een kleine attentie en kan mama of papa een foto nemen.

Hoboken

Op zaterdag 3 december tussen 14 en 17u kan het hele gezin de Sint en zijn Pieten verwelkomen aan de veerpont aan het einde van de Leo Bosschartlaan waar ze per boot aankomen. Daarna vertrekt een vrolijke stoet met paard en koets naar park Sorghvliedt. Daar start op hetzelfde tijdstip een Sinterklaasfair met knutselworkshops, een pietendisco, grime en standjes van jeugdverenigingen. Meer info via gravenhof.org.

Merksem

Het district Merksem ondersteunt de lokale Gezinsbond in de organisatie van de aankomst van Sinterklaas op zaterdag 3 en zondag 4 december. Sint en Piet gaan op tocht door heel Merksem en willen de kinderen ontmoeten tijdens een persoonlijk bezoekje aan de voordeur. De Sint maakt graag tijd voor een babbeltje en een foto en brengt uiteraard ook iets mee voor alle brave kinderen. Een bezoekje kost 12 euro per kind, er zijn 4 cadeautjes, chocolade en snoep voor elk kind. Inschrijven kan via inschrijvingen@gezinsbondmerksem.be of 0479 26 49 02. Aan de ouders wordt gevraagd om bij inschrijving wat positieve persoonlijke informatie over hun kind(eren) mee te geven. Alle info via deze link.

Wilrijk

Sinterklaas maakt zijn opwachting in het centrum van Wilrijk op zondag 27 november. De Wilrijkse jeugddienst en hun geitenmascotte organiseren een heuse Sinterklaasparade, die om 13.30u vertrekt aan het Rozenkransplein. Alle kinderen zijn welkom om mee op te stappen of onderweg de Sint en zijn gevolg toe te zwaaien. Omstreeks 14.30u arriveert de stoet op de Bist, waar Sinterklaas de kinderen toespreekt. De kinderen van Academie Wilrijk zorgen voor een meezingmoment vol sintklassiekers. Ook de Wilrijkse middenstand viert de komst van Sinterklaas mee: heel wat winkels zijn die dag open en zorgen het ganse weekend voor animatie. Meer info via wilrijk.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners