© ATV

Drankvergunning lokalen Fort 6 in Wilrijk binnen: “Feesten in KP kan niet meer maar scoutslokaal Feniks moet oplossing bieden”

Wilrijk -

De drankvergunningen voor de lokalen van het Fort 6 in Wilrijk zijn eindelijk binnen. Sinds vorige week gaan daar opnieuw cantussen en filmavonden door met drank. Vorig academiejaar bleek dat de locaties niet meer brandveilig waren, waardoor ze werden gesloten. Feesten kan er nog steeds niet, maar de studenten zullen vanaf 15 november td’s kunnen organiseren in Feniks, een scoutslokaal iets verderop.

Caro Storms, Saar Van Olmen, StampMedia

LEES OOK. UAntwerpen gaat nieuwe fuiflocatie bouwen voor studenten Campus Drie Eiken

Volgens Peter De Meyer, woordvoerder van de UAntwerpen, werden deze zomer de nodige werkzaamheden uitgevoerd, met de bedoeling om de KP, de Hagar, de Spoed en het Biokot bij de start van dit academiejaar te heropenen. “Die werkzaamheden liepen wat vertraging op”, zegt De Meyer. “Dat kwam omdat het departement infrastructuur de handen vol had met de zware brand op de Stadscampus op 6 juli.”

Net voor de start van het academiejaar waren de werken klaar, maar toen moest de controle door de stad Antwerpen nog gebeuren. “Zonder positief rapport op die controle kan je geen drankvergunning krijgen”, zegt De Meyer. “Het is dus helemaal niet zo dat de universiteit vergat die drankvergunning aan te vragen of dat ze nog op naam stond van de vorige rector, iets wat sommige studenten beweren.”

Spiegeltent UAntwerpen © Joris Herregods

“Na de eerste controle had de inspectie nog enkele kleine opmerkingen”, vult de woordvoerder aan. “Die zijn de voorbije twee weken weggewerkt, waarna een nieuwe aanvraag voor de drankvergunning vertrok naar de stad. En die is dus ondertussen binnen.”

Dat betekent dat de studenten dus opnieuw iets kunnen drinken in hun vertrouwde lokalen. Al moet dat zittend gebeuren en mogen er in de KP bijvoorbeeld maximaal 99 mensen binnen. “Tijdens feestjes komt er veel meer volk langs en is het niet meer veilig qua ventilatie”, zegt De Meyer. “Echt feesten kan pas vanaf 15 november in een scoutslokaal honderd meter verderop. De scouts kan er in het weekend terecht, de studenten doorheen de week.” Het lokaal krijgt de naam Feniks. Er zullen driehonderd studenten terechtkunnen tijdens de td’s.

De spiegeltent die vorig jaar in gebruik werd genomen als tijdelijke oplossing, maakt zijn terugkeer alvast niet, laat de universiteit weten. “Op termijn willen we de volledige campus een mooie facelift geven. Zo komt er een nieuwe feestlocatie elders op de campus, al is dat iets voor binnen een paar jaar.”

De feestlocaties van het Fort 6. © Facebook UAntwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV