©  Dick Demey

Ongenaakbare Onuachu (en afwezigheid VAR) maken einde aan bekeravontuur van Westerlo

Het bekeravontuur van Westerlo zit erop. Net als een maand geleden in de competitie moest het de duimen leggen voor Racing Genk, al was het verschil nu niet zo groot. De ongenaakbare Paul Onuachu bezegelde met het enige doelpunt van de wedstrijd het lot van de Kemphanen. Een niet-gefloten strafschop voor handspel van Arteaga maakte de pil nog wat bitterder.

Kersten Steurbaut

Roteren of niet? Beide coaches hadden er duidelijk hun eigen idee over. Waar Wouter Vrancken zowat voor zijn sterkste elftal koos – alleen Hrosovsky bleef op de bank – schudde Jonas De Roeck zijn basisploeg stevig door elkaar. De Kempense coach voerde maar liefst zes wissels door. Chadli keerde terug uit blessure. Gillekens, Perdichizzi, Gumuskaya, Van den Keybus en Dierckx kregen een kans om zich te bewijzen,

Een opdracht die al snel wat moeilijker werd. Net zoals een maand geleden in de competitie zette Racing Genk haar efficiëntie in de verf. Bij de eerste Limburgse kans was het meteen bingo. Gillekens haalde een poging van Onuachu nog knap uit zijn doelvlak, maar op de rebound van de Nigeriaan was de vervanger van Bolat kansloos. Voor Onuachu zijn dertiende doelpunt in acht wedstrijden. Straf!

©  BELGA

Hoe indrukwekkend de cijfers van de Gouden Schoen ook mogen zijn, voor Westerlo was het heel zuur. De competitieleider kreeg voor rust nog wel kansen via Heynen en Painstil, maar haalde niet zijn normale niveau. De thuisploeg deed het zeker niet onaardig. Nog voor de 0-1 had Vaesen met een volley al de vuisten van Vandevoordt getest en ook Gumuskaya zette de Genkse doelman twee keer aan het werk. Ei zo na had de Turkse middenvelder een olympisch doelpunt te pakken. Al bij al te weinig om de bezoekers in verlegenheid te brengen.

Racing Genk probeerde na de pauze de wedstrijd op controle over de streep te trekken. Westerlo kreeg het leer cadeau, maar het duurde lang voor de Kemphanen dat konden omzetten in doelgevaar. Een voorzet-schot van Chadli werd in twee tijden onschadelijk gemaakt.

De Genkse motor sputterde, voor Westerlo zat er meer in. Alleen misten de Kempense aanvalspogingen het gif om de Limburgers te verlammen. De Roeck gooide met Nene en Vetokele twee verse offensieve krachten tussen de lijnen. De kwieke Malinees liet zich meteen gelden en had al snel de gelijkmaker aan de voet. Vetokele hield met een sliding de bal nog net binnen aan de achterlijn, de poging van Nene hobbelde maar nipt naast de kooi van Vandevoordt.

In de toegevoegde tijd claimde Westerlo nog een strafschop voor handspel van Arteaga. De Mexicaan kreeg het leer tegen de bovenarm. Er is echter geen VAR in de beker en scheidsrechter Bert Put had het niet gezien. Genk boekt zo zijn tiende overwinning op rij, voor Westerlo is het bekerverhaal van 2022-2023 afgelopen.

©  BELGA

Westerlo: Gillekens; Reynolds (70’ Jordanov), Seigers, Perdichizzi, De Cuyper; Dierckx, Madsen (56’ Fixelles), Van den Keybus, Gumuskaya (80’ Neustädter), Chadli (70’ Nene); Vaesen (70’ Vetokele)

Genk: Vandevoordt; Munoz, Cuesta, Mc Kenzie, Arteaga; Paintsil (68’ Preciado), Heynen, El Khannouss (68’ Castro), Galarza, Tresor (86’ Nemeth); Onuachu (86’ Samatta)

Doelpunt: 14’ Onuachu 0-1

Gele kaart: 81’ Munoz, 83’ Perdichizzi, 90’ Seigers, 90’ De Cuyper

Scheidsrechter: Bert Put

  • KRC Genk plaatst zich voor de 1/8e finale ten koste van Westerlo
  • Doelpunt Onuachu voldoende voor kwalificatie
  • Nene mist dé kans op de gelijkmaker
 •    center no-repeat #999999;cursor:pointer;top:-1px; border-radius: 0px 0px 2px 2px;">↵

  Kritische Kyan Vaesen na moeizame seizoensstart bij Westerlo: “De eerste maanden verdiende ik geen basisplaats”

  Als kleine jongen had hij nog een abonnement op Racing Genk en juichte hij bij de doelpunten van Jelle Vossen en Elyaniv Barda. Vanavond wil Kyan Vaesen (21) zelf scoren tegen de competitieleider. Met de zware nederlaag van vorige maand in de competitie als extra motivatie. “We hebben nog iets recht te zetten.”
 • 19u35

  Duel tussen twee ploegen uit 1A

  Met Westerlo en Genk kijken twee ploegen uit de Jupiler Pro League elkaar in de ogen. Als 1/16e finale kan dit dus tellen. Gaat Genk op zijn elan verder ? Of bevestigt Westerlo nog maar eens? Volg hier alles op de voet !

 • 19u42

  Hrosovsky

  De middenvelder moet verstek geven voor vanavond wegens ziekte. Hij zou vervangen worden door Galarza

 • 19u55

  Scheidsrechter

  De wedstrijdleiding is in handen van Bert Put. 

 • 20u10

  De opstellingen

  WesterloGillekens, Perdichizzi, Dierckx, Van den Keybus, Gumuskaya, Vaesen, Reynolds, Seigers, De Cuper, Madsen en Chadli
  KRC GenkVandevoordt, Munoz, Cuesta, McKenzie, Heynen, El Khannouss, Paintsil, Onuachu, Trésor, Arteaga en Galarza. 

 • @KRCGenkofficial
 • Welk team stoot door ?

  • Westerlo

   22%
   18 stemmen
  • KRC Genk

   78%
   63 stemmen
 • 20u31 Start van de 1ste helft

 • 1 '

  Wedstrijd van start

  El Khannouss trapte namens de bezoekers de wedstrijd op gang. 

 • 4 '

  Goede start

  Er zit meteen vaart in de partij. Het zijn de Limburgers die de bal proberen op te eisen. 

 • 6 '

  Evenwicht hersteld

  Ondertussen hebben de Kemphanen hun voet naast die van Genk gezet. 

 • 11 '

  Wachten op eerste gevaar

  Er vielen nog niet echt grote kansen te noteren. 

 • 13 '
  icon

  Goal!

  Onuachu scoort voor KRC Genk.

  De topschutter scoort nu ook in de beker. Kort daarvoor had Vaesen de eerste doelpoging op zijn naam gezet. 
 • 18 '

  Reactie Westerlo

  De mannen van Jonas De Roeck versieren twee corners op rij, maar die leveren geen concreet gevaar op. 

 • 19 '

  Schot Vaesen

  Hij waagt opnieuw zijn kans. Deze keer wijkt zijn schot af en hobbelt de bal in hoekschop. 

MEER OVER KVC Westerlo

MEER OVER VOETBAL

Vastgoed

Jobs in de regio